Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ ÇORUM TEŞKİLATI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

        - AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ AHMET SAMİ CEYLAN;

        - "ÖNCELİĞİMİZ BAŞKANLIK SİSTEMİ VE TÜRKİYE'Yİ YENİ BİR ANAYASAYA KAVUŞTURMAK"

        M. MUTTALİP YALÇIN

        ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

        Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

        AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, parti olarak önceliklerinin Türkiye'yi yeni bir anayasaya kavuşturmak ve başkanlık sistemini hayata geçirmek olduğunu söyledi.

        Demokratikleşmeye önem verdiklerinin altını çizen milletvekili Ceylan, Türkiye'de insan merkezli yeni bir anayasanın artık şart değil, farz olduğunu belirtti.

        Mevcut anayasa ile ülkenin ne muasır medeniyetler seviyesine çıkabileceğini, nede dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğini kaydeden Ceylan, Türkiye'nin ayağına pranga vuran, sırtında kambur olan vesayetçi anayasadan kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

        Parlamenter sistemin de zaman zaman ülkede krizlere sürüklediğini anlatan Ceylan, daha demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir sistem olan başkanlık sistemini önemsediklerini ifade etti.

        Kamuda da bir dizi yeniliklere imza atılacağını daha şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışına geçileceğini söyleyen Ceylan, bu sayede kamudaki hantallığın sona ererken, verilen hizmetin kalitesinin de artacağının altını çizdi.

        Terör olayları konusunda da açıklamalarda bulunan Ceylan, son 30 yılda terörle mücadele 728 milyar dolar harcandığına dikkat çekerek, "Ülke ekonomisine ne kadar zarar verdiği ortada. Merkez Bankamızda bulunan paranın beş katını teröre harcamışız. Ok yaydan çıktı. Sırtını terör örgütüne dayayanlarda bedelini ödeyecek. Terörün beli kırıldı, sonu geldi. Terör artık can cekişiyor. Kısa süre sonra Türkiye bu beladan kurtulacak" dedi.

        AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da, AK Parti'nin Çorum'un en büyük sivil örgütü olduğunu belirterek, parti teşkilatlarının son dönemde yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki meclis toplantılarının içeriğine ilişkin bilgiler verdi.

        17-25 Aralık sürecine ilişkin de açıklama yapan Bekiroğlu, Cumhurbaşkanın ortaya koyduğu tavır ve irade ile paralel devlet yapılanmasının önüne geçildiğini belirtti.

        Bekiroğlu, paralel devlet yapılanmasına yönelik operasyonların tarihi önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.

        Toplantı sonunda Uğurludağ ilçe başkanlığı tarafından hazırlanan hediyeyi milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum il başkanı Rumi Bekiroğlu'na verdi.

        (MMY-BÖ)

        19.12.2015 18:31:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler