Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN İLÇERE DOĞALGAZ HAMLESİ

        - TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU, İLÇELERE DOĞALGAZ ULAŞTIRILABİLMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

        AKSA Doğalgaz Grup Başkanı Yaşar Arslan, AKSA Doğalgaz Genel Müdürü Alper Konyalı ve Bölge Müdürü Salih Aydın, Trabzon'un Ortahisar ve Of ilçelerinde devam eden doğalgaz çalışmaları, 2016 yılında gerçekleştirilecek çalışmalar, Akçaabat Yomra ve Çukurçayır'a doğalgaz verilmesi için izlenecek yol haritası ve Trabzon'un diğer ilçeleri ile organize sanayi bölgelerinin doğalgazla buluşturulması için yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

        Firma yetkilileri 2016 sonu itibariyle Trabzon'da özellikle konut alanlarının çok büyük çoğunluğunun doğalgaz ile buluşturulmuş olacağını ifade ederken, doğalgaz ulaştırılan işyeri ve konutların abonelik oranının da yüzde 60'a yükseldiğini ifade ettiler.

        Toplantıda Trabzon'un Akçaabat ve Yomra ilçeleri ile Ortahisar ilçesinin Çukurçayır Mahallesi'ne Trabzon şehir merkezine doğalgaz temin eden ana hattan doğalgaz verilmesi için fikir birliğine bağlanırken, bu hattan gaz verilmesi mümkün olmayan Trabzon'un diğer ilçeleri ve organize sanayi bölgelerine doğalgaz getirilebilmesi için Enerji Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

        Toplantının ardından doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un doğalgaz donanımıyla ilgili son derece faydalı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederken, "2016 yılındaki doğalgazda Trabzon'un merkezinin artık yüzde 70'leri aşmasını bekleyecek bir programı görüşmüş olduk" dedi.

        Trabzon'un ilçelerine doğalgaz ulaştırılması için belirlenen yol haritası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu vesile ile Trabzon'un merkezinin hemen bitişi olan batıda Akçaabat ve doğuda Yomra'ya doğalgaz ulaştırılmasını planlamaya gayret ettik. Bu ilçelerden öteye Arsin, Araklı ve Sürmene bölgesine Trabzon'a inen doğalgaz hattın bir branşın verilmesini ve yine batı bölgesini değerlendirerek Trabzon'a inen hatta yine Çarşıbaşı, Vakfıkebir Beşikdüzü'ne gaz verilebilmesi için yeni bir branşın yapılmasını, bu hatlar için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımızın desteğini, BOTAŞ'ın bu konuda bir yatırım planlamasını, çalışmasını beraberce değerlendirmiş olduk. AKSA grubunun yaptıkları çalışmalardan ötürü tüm Trabzon halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesile Trabzon halkına her zaman tekrar ettiğimiz ricamızı iletiyoruz, Lütfen doğalgaz ulaşan yerlerde abone olalım ve doğalgaz kullanalım. Böylece şehrimizi daha temiz tutalım" ifadelerini kullandı.

        AKSA Doğalgaz Grup Başkanı Yaşar Arslan ise yaptığı değerlendirmede özetle şunları kaydetti:

        "2015 yılında iki seçim olmasına rağmen Trabzon'da planlanan yatırımlarımızın yüzde 90'dan daha fazlasını gerçekleştirdik. 2016 yılında biz mevcut planlanan yatırımı az yüzde 50 artırarak Trabzon'daki şebekemizi hızla büyütmek istiyoruz. Şu anda yürüttüğümüz çalışmalarla şebeke oranımız yüzde 60'lara yaklaştı. Bunu hızla şehrin büyük bölümünü kapsayacak vaziyete getirmek istiyoruz. 2016 yılında yoğun bir talep söz konusu söz konusu, bizde bu talebi karşılayacağız ve hava kirliliğini çözümlemeye çalışacağız. Biz bu yıl kış döneminden itibaren çalışmalara başlayacağız. Şu anda çalışan ekiplerimiz kış döneminde de hava şartları müsaade ettiği sürece belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. İnşallah 2016 yılında planladığımız yatırımların yüzde 50 üzerine çıkacağız. Trabzon'un doğal koşulları nedeniyle diğer kentlere nazaran üçte bir hızla ilerleyebiliyor ekiplerimiz. Önümüzdeki süreçlerde 12 ayın en az 10 ayını çalışmak istiyoruz. Bunun için yeni bir program yapıyoruz. Doğalgaz gelen yerlerde vatandaşlarımızın doğalgaza geçme konusunda hızla hareket etmeleri çok önemli. Doğalgaz temiz ve kentlerde kullanılabilecek konforlu en ucuz yakıttır."

        (BK-ÖS-Y)

        22.12.2015 12:55:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler