Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN YILMAZ'DAN 'SAMSUN-ALMANYA İŞ ADAMLARI BULUŞMASI'NA DESTEK

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Frankfurt ile Samsun şubelerinin birlikte düzenleyeceği 'Almanya-Samsun Sektörel İş Adamları Buluşması'na destek vereceğini söyledi.

        MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Selim Sar ve yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD Frankfurt Şube Başkanı Musa Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette derneğin iki şubesinin Samsun'da işbirliği ile düzenleyeceği Almanya-Samsun Sektörel İş Adamları Buluşması hakkında Başkan Yılmaz'a bilgi verildi.

        Samsun'da ağırlıklı olarak bulunan medikal, gıda, mobilya ve inşaat sektörleriyle ilgili buluşmada Alman ve Samsunlu iş adamlarını bir araya getiren ticari görüşmeler gerçekleştirecek. Sektörlerin sorunlarının ve hedeflerinin tartışılacağı panellerin de yer alacağı organizasyon kapsamında küçük çaplı fuar da planlandı. Ziyarette ayrıca MÜSİAD Samsun Şubesi'nin yeni yönetiminin 1 yıllık çalışmaları ve projeleriyle ilgili Başkan Selim Sar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a brifing sundu.

        Başkan Yılmaz, MÜSİAD'ın Samsun ve Frankfurt şubelerinin ortak düzenleyeceği sektörel iş dünyası buluşmasına ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olacaklarını kaydederek, bunun için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, bu organizasyonun kentin tanıtımına da olumlu katkıları olacağını ifade etti.

        MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar da organizasyon hakkında bilgi verdi. Sar, "İsviçre'deki MÜSİAD- AGİT zirvesi'nde Samsun MÜSİAD ile Frankfurt MÜSİAD arasında kardeşlik protokolü imzalanmıştı. Bu kardeşliğe binaen birlikte bir organizasyon yapacağız. Almanya'dan değişik sektörlerden iş adamlarını, Büyükşehir Belediyesi'nin himayelerinde belirleyeceğimiz bir tarihte Samsun'da ağırlayacağız. Ufak çaplı bir fuar, paneller ve iş adamı buluşmaları tarzında organizasyona imza atacağız. Bu sektörler, medikal, gıda, mobilya ve inşaat olacak. Alman ve Samsunlu işadamları bir araya gelerek ticaretle ilgili görüşmeler yapacak. Bu ziyaretimizde de bu konuyu konuştuk" bilgisini verdi.

        Şube olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Sar, "Çek ve senet ödeme sistemleriyle ilgili Başbakanlığa sunulmak üzere genel merkez tarafından yaptığımız bir çalışmayı Başkanımıza sunduk. Onun haricinde önümüzdeki dönemde meslek eğitiminin orta öğretim düzeyinden başlamasıyla alakalı yapmayı planladığımız çalışmalarımızı anlattık. Özellikle yakın zamanda işçi ithalatına başlama riski altında olduğumuzu ifade ettik. Onun için böyle bir çalışma yapma gereği duyduğumuzu anlattık. Bunun yanında Ondokuzmayıs Üniversitesi ile yürüttüğümüz iki kişilik uçak çalışmasıyla ilgili geldiğimiz şirketleşme aşaması ve Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ndeki kayak pistinin düzenlenmesiyle ilgili Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, MÜSİAD'ın kurucu genel başkanı olduğunu için yaptığımız istişareyi paylaştık" ifadelerini kullandı.

        Ziyaretin ardından Başkan Yılmaz, MÜSİAD Samsun Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (SAM-SLH-Y)

        30.12.2015 15:05:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler