Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PALANDÖKEN BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

        ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Palandöken Belediyesi arasında Aile Eğitim Programı kapsamında protokol imzalandı.

        Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen protokol törenine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Şube Müdürü Nurullah Taşçı, Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, kurum çalışanları ve basın mensupları katıldı.

        Abdulhakimoğulları burada yaptığı konuşmada, Palandöken Belediyesi'nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, sosyal hizmetlere önem veren bir belediye ile çalışmanın gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

        26 MODÜLDE EĞİTİM VERİLECEK

        Aile Eğitim Programının (AEP) ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirildiğini, 5 alanda toplam 26 modülden oluştuğunu anımsatan Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:

        ''Aile Eğitim Programının uygulanması ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili Palandöken Belediye Başkanlığı ile imzalayacağımız protokol kapsamında;İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen AEP yayınları ve eğitim materyallerinin imkânlar ölçüsünde çoğaltılıp, AEP danışanlarına, eğitime katılanlara ve ilgili vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlamak,İl Müdürlüğünce eğitim verilecek Belediye Başkanlığı personelini tespit etmek, eğitimin yapılacağı yeri belirleyerek eğitime hazır hale getirmek, personeli eğitime çağırmak ve gerekli tebligatı yapmak, Afiş, pankart, billboard, reklam ve tanıtımları gerçekleştirmek, AEP'in kursiyerlere ulaştırılmasını sağlamak, Protokol kapsamında yürütülen etkinlik ve faaliyetlerin duyurulması amacıyla, basın ve yayın organizasyonlarında İl Müdürlüğü yetkililerince AEP'in tanıtımının yapılmasına yardımcı olmak, AEP'e yönelik sosyo-kültürel içerikli kampanyalar, konferans, panel, sempozyum, seminer vb. toplantıların düzenlenmesine yönelik ortak çalışma yürütmek, İl Müdürlüğüne ihtiyaç duyulduğunda eğitici katkısında bulunmak, Yapılacak eğitim programları ile ilgili olarak, İl Müdürlüğü ile Belediye logolarını da içeren afişleri hazırlayıp basmak. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 2015 yılında 17 bin 167 kişiye eğitim verilmiştir''

        AEP'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Abdulhakimoğulları, ''Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 12 bin 439 kişinin, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından da 4 bin 778 kişinin eğitim alması sağlanmıştır. İl merkezindeki eğitim programlarımızın yanında ilçelerde de bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmek İspir, Pazaryolu, Karayazı, Aşkale ve Karaçoban'da yaklaşık bin 500 kişiye Aile İçi İletişim, Bilinçli Medya Kullanımı, Yaşlı Sağlığı, Aile ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Aile Hayatı konularında eğitim verilmiş olup, bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir. Protokolün, ailelerin ve toplumun eğitim çıtasını yükselteceği kanaatindeyiz, protokolde paydaşımız olan Palandöken Belediyesi Başkanı Sayın Orhan Bulutlar'a ve protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyorum''dedi.

        ENGELLİLER VE KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER SUNULUYOR

        Bulutlar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün çalışma alanlarının belediyenin çalışma alanıyla benzerlik gösterdiğini belirterek, başarılı çalışmalara imza atan bir kurumla ortak çalışma yapmanın önemine değindi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle hizmet çıtasının yükseleceğini belirten Bulutlar, ''Engeliler ve kadınlara yönelik önemli hizmetler sunuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Kültür merkezi buna örnektir buradaki kursiyerlerin yüzde 80 bayanlardan oluşuyor. Kurslarımıza gelmek isteyenler için mutlaka uygun bir kursumuz var. İsteyen, okuma-yazma, İngilizce, hat sanatı, bilgisayar, cenaze yıkama, bağlama, halk oyunları, resim, ahşap boyama, Kuran-ı Kerim, bilgisayarlı nakış, dikiş nakış, hazır giyim, gitar, keman, Arapça, fotoğrafçılık, el sanatları ve ney gibi birçok alanda kurslarımız hafta sonu, hafta içi sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitim verilirken bazı kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika olması daha cazip hale getirirken kurslarımıza gelen anneler için ise çocuk kreşimiz hizmet vermekte. Bu hizmetlerimizi ücretsiz yapıyoruz.. Öte yandan spor salonumuz 2 bin kişiye hizmet veriyor. Engelsiz Yaşam Merkezi kurduk, engellilere yönelik park açarak, engellilere özel tahsis ettik engellilerin hizmetine sunduk. İe ve hastaneye gitmek isteyen engellilere aracımız hizmet veriyor. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar ile işbirliği içerisinde hizmet çıtamızı artıracağız. Protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

        Konuşmaların ardından iki kurum arasındaki protokol Bulutlar ve Abdulhakimoğulları tarafından imzalandı.

        (ERZ-Y)

        12.01.2016 13:44:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler