Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL'DE 'OBEZİTE' İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

        YILMAZ ATAR

        BİNGÖL (İHA) - Sağlık Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında Bingöl'e gönderilen 150 bisikletin, okullara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi için program düzenlendi.

        Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler katıldı. Merkezdeki okullara 50, Genç ve Solhan ilçelerindeki okullara 50'şer olmak üzere toplam 150 bisiklet imzayla Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'ya verildi. Programda konuşan Sarı, proje kapsamında daha önce gönderilen 50 bisikletin merkezde dağıtıldığını belirterek, "Öğrencilerimizin hem spor yapmaları, sürekli bir şey üretmeleri ve gelecekte kendilerine tebliğ edilen sorumlulukların altında daha rahat girebilmeleri için bisikletin özelliklerini taşımaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızı özellikle Halk Sağlığı İl Müdürümüz Vedat Bey'e çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 200 bisiklet okullarımıza dağıtıldı. İnşallah devamı da gelecek. Özellikle çocuklarımız bu uygulamayı çok sevdiler. Beden Eğitimi derslerinde yoğun olarak kullanıyorlar. Tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

        "HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİ OBEZ"

        Türkiye'de her beş çocuktan birinde obezite görüldüğünü belirten Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ise, "Obezitenin en büyük nedenleri arasında sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gelmektedir. Bu nedenle Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımız 5.,6. ve 7. Sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve/veya 'bisiklet modülü' dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullanılmak üzere bisiklet desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda ülke genelinde 1 milyon bisiklet dağıtımı hedeflenmekte ve ilimiz merkez ve ilçelerde bisiklet modülü dersini uygulayan 18 okula bin 500 bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Müdürlüğümüz daha önce bisiklet modülü dersini uygulayan Merkez İmam Hatip Ortaokulu'na 50 adet bisiklet desteğinde bulunmuştur. Bugün itibariyle 200 adet bisiklet dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Yılsonuna kadar kademeli olarak bin 500 adet bisiklet dağıtımı gerçekleşecektir. Ayrıca proje kapsamında belediyelerin yapacağı her 1 metre bisiklet yoluna 1 adet bisiklet desteği yine müdürlüğümüz tarafından sağlanacaktır" diye konuştu.

        (YA-MP-Y)

        12.01.2016 14:31:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler