Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ KAHRAMAN ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

        ABDULLAH ASLAN

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Tercan ilçesinde Kaymakamlığın tespit ettiği 17 yetim ve öksüz çocuk ile kahvaltıda buluştu.

        Öğrencilerle sohbet eden Vali Kahraman, kendilerine birer kol saati hediye ederek, geçen zaman geri gelmediğinden, zamanı iyi kullanmaları yönünde mesajlar verdi

        Vali Süleyman Kahraman, Tercan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile ilçe genelindeki 17 öksüz ve yetim için düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Kahvaltıya Vali Süleyman Kahraman ile birlikte Tercan Kaymakamı Osman Güven, Çayırlı Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Otlukbeli Kaymakamı Mehmet Fatih Kara katıldı.

        Öğretmenevinde gerçekleşen programda ilk olarak öğrencilerle sohbet eden Vali Kahraman, çocuklarla yakından ilgilenerek istek ve sorunlarını dinledi. Vali Süleyman Kahraman, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz büyük bir aileyiz. Sizler de bu ailenin en değerli varlıklarısınız. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız, aydınlık yüzlerimizsiniz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Çünkü sizler bize milletimizin emanetisiniz. Sizlerin başarısı bizim başarımız, sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Devletimiz her zaman sizin yanınızda. Bunu asla unutmayın. Kalbimiz, gönlümüz her zaman sizlerle." dedi.

        Konuşmasının devamında Vali Süleyman Kahraman; "Çocuklarımızı en iyi imkânlarda yaşatmak, eğitimlerini ara vermeden sürdürmek hepimizin sorumluluğudur. Devletimiz, hamdolsun çocuklarımızın aile ortamında yaşamaları için yatırımlar yapıyor. Müslümanların yaşadığı bir memlekette öksüz ve yetimler boynu bükük gezmemeli. Bu nedenle öksüz ve yetimlerimize hepimiz destek olmalıyız. Onların acılarına sevinçlerine ortak olmalıyız. Öksüz ve yetim kardeşlerimizin haklarını korumayı onlara daha güzel imkânları sunmayı el birliğiyle sürdüreceğiz. Rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki: "Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan kalbin yumuşar ve ihtiyacın görülür.'' Allah bizlere her zaman böyle iyilik sofraları kurmamızı nasip eylesin." dedi

        Daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Süleyman Kahraman, çocuklara derslerine çok çalışıp geleceğin kaymakamı ve valisi olmalarını söyledi.

        (AA-AA-Y)

        20.01.2016 09:13:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler