Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DSİ, ÖDEMİŞ VE TİRE İÇİN TAŞKIN KORUMA PROJELERİ HAZIRLATIYOR

        ONUR ŞAHAN

        İZMİR (İHA) - İzmir, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Ödemiş'in ve Tire'nin köylerindeki dereler için taşkın koruma projeleri hazırlatacak.

        DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, ihalesi 22 Aralık'ta gerçekleştirilen proje yapımlarıyla ilgili yüklenici firma temsilcileriyle bir araya gelerek sözleşme imzaladı. 119 bin liraya ihale edilen İzmir Taşkın Koruma Projeleri Yapımı 2. kısım kapsamında, Ödemiş'in Küçükören köyünün, Küçükören Deresi taşkınlarından korunması için ön incelemesi yapılan yan dereleri de dahil olacak şekilde 7 adet derenin, taşkın koruma ve taşkın rusubat kontrolü için proje hazırlanacak.

        Ödemiş'in yanı sıra Tire'nin Büyükkale Mahallesi'nin Sazak Dere, Işık Dere taşkınlarından korunması için proje yapılacak. İzmir Taşkın Koruma Projeleri Yapımı 2. Kısım'da ayrıca Karaburun ve Bergama'nın köyleri için de projeler hazırlanacak. Hazırlanacak projeler ile yerleşim alanları ve tarım arazilerinin taşkından korunması hedefleniyor.

        (OŞ-MD-Y)

        22.01.2016 12:50:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler