Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAZIM KARABEKİR PAŞA KARAMAN'DA ANILDI

        MEHMET DAĞLI

        KARAMAN (İHA) - Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 68. yılında ismini taşıyan Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenle törenle anıldı.

        Kazım Karabekir Paşa Anıtı önünde düzenlenen törene, Karaman Valisi Murat Koca, Kazımkarabekir Kaymakam Vekili Ekrem Güngör, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Gezici, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, meslek yüksekokulu akademik personeli ve öğrenciler, daire müdürleri, muharip gaziler derneği üyesi gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        Törende Kazım Karabekir Paşa'nın anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra anma programı Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulu'nda devam etti. Anma programı dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Mesajda, "İstiklal Harbinin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın ölümünün yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına davetiniz için teşekkür ediyorum. Erzurum, Kars ve Ağrı'nın düşman işgalinden kurtarılması için orduya komutanlık eden Kâzım Karabekir, göstermiş olduğu mücadele azmi ve kazandığı zaferlerle halkımızın gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Kazım Karabekir ve silah arkadaşları, vatanı canlarından üstün tutarak bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze sahip çıkan kararlılığını ortaya koymuştur. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyor, vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadeleri yer aldı.

        Mesajının okunmasından sonra Prof. Dr. Caner Arabacı Kazım Karabekir Paşa'nın hayatı hakkında konferans verdi. Konferansın sonunda Protokol üyelerine Kazım Karabekir Paşa'nın portre resmi hediye edildi. Anma programı katılımcılara öğle yemeği ikram edilmesiyle son buldu.

        (MD-AH-Y)

        26.01.2016 16:19:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler