Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖL MANZARALI KAYAK TESİSİ, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) - Türkiye'nin en temiz gölü olan Salda Gölü manzaralı Yeşilova Kayak Merkezi, ziyaretçilerini bekliyor. Burdur GSHİM Müdürü Ahmet Sancar, Burdur'a bağlı Yeşilova İlçesi Tınaztepe mevkisinde bulunan Yeşilova Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 40 cm'ye ulaştığını açıkladı.

        Yeşilova Kayak Merkezi'nin günübirlik spor faaliyetlerinin yapılacağı muhteşem bir tesis olduğunu dile getiren Burdur GSİM Müdürü Ahmet Sancar, " Burdur'a 77 km, Antalya'ya 154 km, Denizli'ye 74 km ve Yeşilova ilçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunan kayak merkezinin diğer bir tesisin yapımının gerçekleştirildiği arazi, Batı Akdeniz bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandığı Antalya-Denizli güzergahındaki Burdur İli Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde bulunan, yolun 63 km'si asfalt, 14 km'si ise alt yapı ve genişlik olarak ulaşıma uygun stabilize yol niteliğindedir. Kayak tesisinin ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Kayak alanı, 2 bin 79 metre rakımda bulunan Tınaztepe'nin solunda 2 bin 54 metre zirvesinin kuzey yamaçlarından başlayıp bin 910 metre rakımlı toplanma merkezinde sonlanmaktadır" dedi.

        SPORCULAR İÇİN İDEAL PİSTLERE SAHİP

        Kayak sporcuları ve yeni başlayanlar için ideal pistlere sahip olan Yeşilova Kayak Merkezi'nin en uzun pistinin 1600 metre, en kısa pistinin ise 950 metre olduğunu kaydeden Müdür Sancar, "Arazi yapısı, arızasız bir yapıda olup, en alt ve en üst seviyeleri arasında yaklaşık 200 metrelik bir kot farkı ve yüzde 15 civarında bir eğim ile 1.000- 1.200 metre mesafedeki yamaç uzunluklarına sahiptir. Bu yapı kayağa yeni başlayanlar ve her derecede kayak yapanlar için çok uygun bir arazi yapısıdır. En uzunu 1.600 metre en kısası 950 metre olan toplam 5 pistten oluşan kayak merkezindeki teleski tesisinin hat uzunluğu 860 metredir. Tesiste, pisti kayak yapmaya uygun hale getirecek bir adet kar ezme makinesi bulunmaktadır" diye konuştu.

        DOĞA HARİKASI

        Yeşilova Kayak Merkezi'nin, dünyanın tek turkuaz rengi suya sahip olan Salda Gölü'nün eşsiz manzarasında kayak yapmanın keyfini yaşattığını anlatan Müdür Sancar, "Kayak tesislerinin yapıldığı alan, dünyanın en derin ve en temiz göllerinden biri olan turkuaz renkli Salda Gölüne hakim bir noktada olup, manzara tam bir doğa harikası niteliğindedir. Genellikle, Aralık ayından itibaren Nisan ayı sonlarına kadar karla kaplı olan tepede 50 -100 cm civarında kar görmek mümkündür. Doğal bitki örtüsü ile kaplı olan tepenin arazi yapısı 30 cm kar yağışında bile kayak yapmaya uygun hale gelmektedir. Dünya'nın en derin gölleri arasında yer alarak yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçmedikleri Salda Gölünü hakim bir noktadan kucaklayan Salda Kayak Merkezi, İlimizden ve çevre illerden kış aylarında gelecek kayak severleri ağırlayarak, İlimizi dünyaya tanıtılmasında büyük katkılar koymaktadır" şeklinde konuştu.

        (HG-

        30.01.2016 12:45:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler