Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BELEDİYEDEN 48 MİLYON TL'LİK YATIRIM

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, geçen yıl temelini attığı ve tamamladığı inşaatlara 48 milyon lira yatırım yaptı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2015 yılında temelini attığı Dini Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu, 450 Evler ve Bağcılar Kreşi, Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Mahabad Bulvarı düzenleme çalışmalarını tamamladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2014'te temeli atılan Kültür ve Kongre Merkezi ile 2015'te temeli atılan Kız Öğrenci Yurdu'nun inşaatına devam ediyor.

        Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, geçen yıl yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Uçan, 2014 yılında başlayan projelerin çalışmalarına 2015 yılında devam edildiğini, Mahabad Bulvarı'nda kaldırım düzenlemesi, bisiklet yolu, yürüyüş parkuru ve cadde düzenlemesinin tamamlandığını kaydetti. En büyük projelerinden biri olan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 80'inin tamamlandığını belirten Uçan, Kültür ve Kongre Merkezi'ni mayıs ayı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        "BİRÇOK PROJE TAMAMLANDI"

        450 Evler Mahallesi'nde bin 300 metrekarelik inşaat alanına kreş inşa ettiklerini, Bağcılar Mahallesi'ndeki kreşin ağustos ayında tamamlandığını dile getiren Uçan, Koşuyolu Parkı'ndaki Çocuk ve Gençlik Merkezi, Kayapınar'daki bin kişilik Kapalı Spor Salonu ve Bağcılar Mahallesi'ndeki Dini Kültür Merkezi'nin inşaatlarının tamamlandığını söyledi. Uçan, Kız Öğrenci Yurdu'nun kaba inşaatının bittiğini, temmuz ayında tamamlanacağını belirtti.

        "BELEDİYE BİNALARI OKULA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

        Hani'de Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından Kadın Dayanışma Merkezi olarak alınan binanın onarıldığını kaydeden Uçan, Kaygusuz, Kuyular, Şölen ve Ağaçlı'da belde belediyesi binalarının da onarılarak Kültür Sanat Okulları'na dönüştürüldüğünü anlattı.

        "2016'DA PROJELER DEVAM EDECEK"

        Bu yıl 2015'ten kalan Kültür ve Kongre Merkezi, Elazığ Caddesi ve Kız Yurdu inşaatı çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Uçan, üç dış ilçede koordinasyon merkezi kurulacağını, Bismil'de ilçe otogarı inşa edileceğini açıkladı. Üç ilçeye mezbahane yapılacağını kaydeden Uçan, açık, kapalı ve spor ünitelerinin bulunacağı havuzlar inşa edeceklerini açıkladı. Kreş ve çocuk oyun odaları yapılacağını söyleyen Uçan, El Cezir-i Bilim Merkezi kurulacağını sözlerine ekledi.

        (MP-Y)

        04.02.2016 11:03:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler