Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLETVEKİLİ KAVUNCU'DAN EMET ZİYARETİ

        MEHMET SAKA

        KÜTAHYA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu, Kütahya'nın Emet ilçesini ziyaret etti.

        Emet ilçesinde ilk olarak Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan'ı makamında ziyaret eden Kavuncu, daha sonra Ak Parti Emet Teşkilatının düzenlediği program dahilinde, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Kavuncu, kısa orta ve uzun vadede bir plan dahilinde ilçenin çözüm bekleyen sorunlarına diğer milletvekilleri ile birlikte çözmek için çalışacaklarını belirterek, kurumsal çalışmalar, projeler ve talepler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

        Yapılan toplantının ardından sivil toplum örgütleri ile bir toplantı daha gerçekleştirildi. Toplantıda eğitimden sağlığa, yol çalışmalarından Emet'teki bor yatırımlarına kadar birçok konuda bilgiler verilerek yapılan çalışmalar anlatıldı. Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Kavuncu, kısa orta ve uzun vadede bir plan dahilinde ilçenin çözüm bekleyen sorunlarına diğer milletvekilleri ile birlikte çözmek için çalışacaklarını belirtti.

        İlçede son olarak köy ve mahalle muhtarları ile buluşan Kavuncu, köylerde il genelinde halledilebilecek sorunların İl Genel Meclisi üyeleri vasıtası ile takiplerinin yapıldığını anlattı. Vural Kavuncu, 2015 yılında Emet ilçesi köylerinde İl Özel İdaresi vasıtası ile 6 milyon liralık çalışmalar yapıldığını söyleyerek, "Eski siyaset zihniyetini artık Emet ilçemizde değiştirmemiz lazım. Bakınız hibe almak için Aslanapa ve Altıntaş'tan 100 proje varken Emet'ten bu sayımız sadece 6 oldu. Köylerimiz göç veriyor. Emet ilçemizin dinamiklerini harekete geçirmemiz lazım. Emet'te bor madeninin tek başına ilçede herkese istihdam sağlamasını bekleyemeyiz. Bu dönemde dört Kütahya milletvekilimiz ile birlikte koordineli çalışıyoruz. Bu sinerjiyi ilimiz ve ilçelerimize hizmet için kullanmamız lazım"dedi.

        İhalesi yapılan Çavdarhisar yoluna itiraz edildiği için konunun Kamu İhale Kurumunda değerlendirme sürecinde olduğunu söyleyen Vural Kavuncu, Emet çevre yolunda ise bazı vatandaşla kamulaştırma sorunu yaşandığını bu nedenle de gecikmeler olduğunu ifade etti.

        Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu. yapılan toplantıların ardından Emet halkı ile bir araya gelerek sohbet etti.

        (MS-MET-Y)

        04.02.2016 17:12:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler