Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZCAADA İSKELESİNE YENİ DÜZENLEME

        GÜRKAN DÜZENLİ

        ÇANAKKALE (İHA) - GESTAŞ, daha önce gidiş-dönüş bilet uygulaması kapsamında gişe bulunmayan Bozcaada iskelesinde, bilet satışına başlama kararı aldı.

        Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş, daha önce gidiş dönüş bilet uygulaması nedeniyle, bilet gişesi bulunmayan ve satış yapılmayan Bozcaada iskelesinde, bilet satışına başlanacağını duyurdu. GESTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı tarafından yayınlanan düzenli hat izinleri ve Kıyı Tesisleri İşletme izinleri kapsamında gemiye binen araç ve yolcunun, elektronik ortamda anlık veri girilmesi zorunlu olduğu ve bu bilgileri, gemi iskeleden ayrıldıktan hemen sonra online olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili kurumlara gönderme mecburiyeti bulunduğu hatırlatıldı. Bozcaada'dan kalkan feribot içindeki yolcu ve araç sayılarının sağlıklı ve doğru şekilde girilemediğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, "UDHB uzmanları tarafından bu konuda şirketimize uyarı yapılması nedeni ile, bu eksiklerin giderilmesi için Bozcaada'dan bilet kesilmesi ve bununla ilgili tesisin yapılması yönetim kurulumuzca karar verilmiştir. Adada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Bozcaada'dan bilet kesilmesine başlamadan 1 gün önce Bozcaada Kaymakamlığı ve Belediye'nin desteği ile adada bulunan bütün araçlara Bozcaada'dan Geyikli'ye geçişlerinde ücret ödemeden tek geçişlik kartlar dağıtılacaktır. Bu kart ile araç sahibi istediği tarih ve saat diliminde geçiş yapabileceklerdir. 2015 yılı yaz sezonunda uygulanan rezervasyon sisteminin Bozcaada'da bulunan tüm kurumlar ile ortak çalışma ile sorunsuz bir sezon geçirilmesi sonucunda yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 2016 yaz sezonunda da rezervasyon / online bilet satış sistemine Geyikli, Kabatape ve Gökçeada'yı kapsayacak şekilde yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Uygulama ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna tekrar ayrıntılar paylaşılacaktır" denildi.

        (GD)

        06.02.2016 12:27:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler