Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ATIK YAĞLAR TOPLANACAK

        FELEMEZ FATİH BELER

        SİVAS (İHA) - Esnafların işyerlerinde bulundurdukları atık yağların değerlendirilmesi amacıyla Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının girişimleriyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen toplantıda oto tamirhanelerinden kaynaklanan atıkların nasıl değerlendirileceği, çevreye vereceği zararlar ve değerlendirilmesi için nereye gönderileceği konuları görüşüldü.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, atık yağ konusunda üyeleri bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çevremizin korunması ve temiz bir çevre oluşturulması için esnaflar olarak bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Atık yağ konusunda eski , yeni ata sanayi ve 4 Eylül sanayi sitesindeki esnaflarımı bilgilendirmek ve cezai işleme maruz kalmamaları için bu toplantının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Üyelerimizin herhangi bir cezai işlem görmemeleri için çevre bilgi sistemine kayıtlarını mutlaka yaptırmalıdır. Gerçek usuldeki üyelerimiz muhasebecisiyle görüşerek sistem kayıtlarını oluşturmalıdır. Odamız bünyesindeki basit usul mükellefler için oda olarak mart ayı içerisinde sistem kayıtlarının yapılmasını planlamaktayız. Çevremizin korunması için de birey olarak üzerimize düşen görevi de yerine getirmek zorundayız. Bizleri bilgilendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makine Teknikeri İbrahim Kaya ise atık motor yağlarının çevre ve insan sağlığına zarar verdiğini bu konuda atık yağların kontrolü konusunda hazırlanan yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini belirterek, işyerlerinde çıkan atık yağların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

        Toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hilal Oğrak, Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü İbrahim Kaya ve Makine Teknikeri Ali Koç'un yanı sıra Tesviyeciler ve Madeni yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar katıldı.

        (UY-AÖ-Y)

        09.02.2016 11:39:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler