Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PALU'DA 'SEFER TASI, GÖNÜL AŞI' PROJESİ BAŞLADI

        ŞEMSETTİN AYDOĞDU

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Palu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES Programı kapsamında yürütülen 'Sefer Tası Gönül Aşı' projesi başladı.

        Palu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde proje tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımına Kaymakam Mehmet Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Fatih Ceylan, Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Proje ile ilgili bilgi veren Mehmet Arslan, "Proje kapsamında 20 vasıfsız ve işsiz genç kızımıza 7 ay boyunca aşçılık kursu verilecek. Kursun uygulama döneminde üretilen yemeklerin sefer taslarıyla evde bakıma muhtaç ve içlerine kapanarak yaşayan 44 vatandaşımıza kursiyerlerin elleriyle dağıtılacak. Gençlerimiz hem meslek öğrenecek, hem de sosyal yardımlaşmanın hazzına varacaklar" dedi.

        Palu'da kalkınmayı hedefleyen birçok projenin uygulamada olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Öztürk, kaymakamlık, belediye ve diğer kamu kurumları olarak bu tür projelerin destekçisi olacaklarını söyledi. Kaymakam Öztürk, "Özellikle kadın kursiyerlerden oluşan 'Sefer Tası Gönül Aşı' projesini önemsiyoruz. Kadınlarımızın meslek edinmelerini ve istihdamları önemlidir. Devletimizin çok sayıda hibe destekleri var. İnsanlarımız devletten iş bekleme yerine bu tür hibe çağrılara hazırlanmalarının daha doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

        (SA-AKK-Y)

        09.02.2016 14:27:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler