Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALIÇ BAZLAMASI ÇARŞIYA İNDİ

        - İLÇE MERKEZİNDE AÇILAN İLK FIRININ İŞLETMECİSİ DE, ÇALIŞANLARI DA KADIN

        - ALİYE KARAÇINAR'IN AMACI UNUTULMAYA YÜZ TUTAN BAZLAMAYI HERKESE TATTIRMAK

        - BAZLAMANIN, GÖZLEMENİN NESLİMİZİN YEMESİ, BİLMESİ VE GELECEĞE TAŞINMASINI İSTİYORUZ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bir ilk gerçekleşti ve Malıç Bazlaması kadın bir işletmeci tarafından evlerden çarşıya indi.

        Aliye Karaçınar tarafından işletilen bazlama ve gözleme fırını Mihalıççık Belediye Otogarı karşısında hizmet vermeye başladı. 'Malıç Bazlaması' ticari unvanı ile açılışı yapılan mekanın işletmecisi Aliye Karaçınar'ın en büyük desteği Mihalıççık'ın siyasetinin ileri gelenlerinden köklü ailelerinden esnaf ve çiftçi olan babası İsmail Özdoğan veriyor. İlçede 'Dıgırın İsmail' olarak bilinen İsmail Özdoğan, açıklamasında; ''İşletmemizde bazlamanın yanı sıra katıklı ekmek, patatesli ekmek ve peynirli ekmek yapıyoruz. Ayrıca Malıç gözlemesi ile halkımıza hizmet vereceğiz. Tüm bu unlu mamülleri Mihalıççık'ta evlerimizde nasıl yapıyorsak aynısı yapılıyor. Bazlama, işletme sahibi kızımın yanı sıra, tecrübeli kadınlar tarafından yapılıyor. Şimdilik dört personel ve ailesi ekmek yiyor. Ayrıca en kaliteli un kullanıyoruz, uncu, oduncu para kazanıyor. Bakkal ayrı. Bazlamanın, gözlemenin neslimizin yemesi, bilmesi ve geleceğe taşınmasını istiyoruz. Bu işin tutacağından çok umutluyuz. Şimdiden bile ilgiden çok memnunuz. İnşallah böyle de devam eder. Bazlamamızın, gözlememizin kalitesinden, tadından ve lezzetinden hiç şüphemiz yok. Malıçlı analarımızın ellerinden uygun şartlarda yapıyoruz. Eskiden çarşı ekmeği diye fırın ekmeğini, sadece ilçede memurlar alıyordu. Şimdi neredeyse herkes alıyor ve bazlama unutulmak üzere. Amacımız ilçemizin dışına taşımak. Malıç Bazlamasının tadını alanların buralara sipariş vereceklerine eminim. Müşterilerimize, 'Biz evimizdeki ekmeği Malıç Bazlamasını ayağınıza kadar getirdik' diyoruz. Memleketime hizmet ediyoruz, edeceğiz. Bazlamalarımızla ekmek arası kavurma ve tost yapabilirsiniz. Bizler bu ilgiden memnunuz, inşallah ilgi ve satışlar giderek artar'' dedi.

        (İHA-MET-Y)

        12.02.2016 12:07:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler