Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SULTAN 2. ABDÜLHAMİD HAN'IN SANATSAL YÖNÜ EYÜPLÜ SANATSEVERLERE ANLATILDI

        MEHMET BAŞA

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Sultan 2. Abdülhamid Han'ın sanatsal yönü Eyüplü sanatseverlere anlatıldı.

        Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde Sultan 2. Abdülhamid Han'ın sanatsal yönünün anlatıldığı etkinlik düzenledi. Sultan 2. Abdülhamid Han'ın üçüncü kuşaktan torunu Harun Abdülkerim Osmanoğlu ve ailesinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte sahne alan piyanist Güneş Yakartepe, Osmanlı Batı Müziği ve Sultan'ın sevdiği Türk Müziğinin bestekarları tarafından yazılan eserleri seslendirdi. Guatelli'nin Osmanlı Marşı ile başlayan mini konser, dinleyicilerden tam not aldı. Ardından Sultan 2. Abdülhamid Han'ın anılarının anlatıldığı etkinlikte gösterilen belgesel dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

        Etkinliğe Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül ve çok sayıda sanatsever katıldı. Etkinlik sırasında konuşma yapan Akgül, "Sultan Hacı Arif Bey gibi çok önemli sanatkarları ve eserleri muhafaza etmiştir. Sultan Batı Müziğine ve Batı Sanatına hakim, ama bunun yanında Türk Müziğini de iyi takip eden birisidir. Sadece uzaktan destekleyen değil, içinde bulunarak bu alanı geliştiren bir kişiliğe sahiptir. Bu akşam onun bu sanatsal yönünü ortaya çıkartan bir mini konser düzenledik. Sultan'ın sevdiği eserleri çok iyi sanata döken genç piyanist Güneş Yakartepe'yi aramıza davet ettik. Aramızda Abdülhamid Han Hazretlerinin torunları da aramızda bulunuyor. Gördüğünüz gibi onun o döneme vurduğu damgayı sanatsal olarak hep beraber bu akşam burada işlemiş oluyoruz" dedi.

        Düzenlenen mini konser sonrasında ise tarihi resimlerin yer aldığı sergi vatandaşların beğenisine sunuldu.

        (MB-AS-AŞ-Y)

        13.02.2016 23:32:57 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler