Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANI ÖZEN'E TOPLU SÖZLEŞME TEPKİSİ

        - TÜM BEL SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI ERGUN UZUN:

        - "SÖYLEŞMEYİ YENİLEMEYEN BAŞKAN ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİYOR"

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Eskişehir Şube Başkanı Ergun Uzun, toplu sözleşmeyi yenilemeyen Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen'e tepki göstererek sözleşmenin yenilenmemesi üzerine çalışanların mağdur edildiğini öne sürdü.

        Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tüm Bel Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun, sendikanın 1993 yılından itibaren bugüne kadar binlerce üyeleri adına yüzlerce toplu sözleşmeye imza attığını belirtti. Uzun, "Şube olarak Eskişehir'de de bir çok toplu sözleme imzaladık ve sözleşmelerimiz halan devam etmektedir. Bem Bir Sen, yetkili olduğu Çifteler Belediyesinde sayın belediye başkanımız bir dönem toplu sözleşme yapmasına karşın bu dönem bir takım bahaneler uydurarak toplu sözleşmeyi yenilememiş ve çalışan arkadaşlarımızı mağdur etmiştir" dedi.

        Çifteler Belediye Başkanına seslenen Tüm Bel Sen Şube Başkanı Uzun, "Emek, demokrasi ve insan hakları adına iş yerinde çalışma barışının bozulmaması için kamu emekçileri ile toplu sözleşmeyi birlikte imzalayalım" çağrısında bulundu.

        Çalışanların mağduriyetini giderilmesini isteyen Uzun, "Zaten kıt kanaat geçinen ve evine bir dilim ekmeği nasıl götüreceğinin peşinde olan ve yüzdelik zamlarla enflasyonunun altında ezilen, kuru bir maaşının haricinde başka bir geliri olmayan kamu emekçilerini bir de siz mağdur etmeyin. Kamu emekçilerinin haklarını vermeyen ve bu şehre yapılacak olan hizmetlere engel olanlar bunun hesabını yarın bu şehre ve seçmene veremezler" diye konuştu.

        (MY-MET-Y)

        16.02.2016 16:32:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler