Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURİZMDE HEDEF BALKAN PAZARI

        GÜRKAN DÜZENLİ

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale, Sofya'da düzenlenen "33. Holıday & Spa Expo" Fuarında tanıtıldı. ÇATOD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, Çanakkale'de 1 gecelik konaklama süresi olan Balkan Tur Firmalarıyla bu süreyi 1 haftaya çıkarmak için görüşmeler yapıldığını söyledi.

        ÇATOD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, "Holıday & Spa Expo" fuarına son 10 yıldır katıldıklarını söyledi. 2016 yılının turizm alanında kolay bir yıl olmayacağının son yaşanan gelişmelerden sonra daha sık ifade edildiğini hatırlatan Aydeğer, "ÇATOD olarak başta Çanakkale ve Ülke Turizminin bu darboğazdan hasarsız geçmesi için acil eylem planı ve sonraki dönemlerde daha güçlü bir Çanakkale Turizm destinasyonu oluşturmak için kısa ve orta vadeli yapılması gerekenleri içeren bir raporu kamuoyu ve yetkililerimiz ile paylaştık. Bu çerçevede 2016 turizmdeki darboğazı aşmamızda hareket noktalarımızdan bir tanesi güçlü olduğumuz pazarlardaki etkinliğimizin arttırılması idi. Tabi ki bunu sağlamanın en direkt yolu etkin tanıtımdan geçiyor. Bu kapsamda Balkan pazarını çok önemsiyoruz. Buna bağlı olarak 2016 yoğun fuar programımızın Balkan ayağını 3 önemli fuarda Çanakkale'mizi etkin tanıtarak sağlayacağız. Bunlardan ilki 11-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Holiday & Spa Expo fuarıydı. Oldukça verimli görüşmeler sağladık. Bulgaristan Çanakkale'ye oldukça yakın bir ülke ve Çanakkale Turizmi bu yakınlıktan önemli bir turistik hareket oluşturma potansiyeline sahip. Çanakkale bölgesi bugüne kadar balkan pazarlarında 1 gece gidişte 1 gece dönüşte olmak üzere ideal bir durak noktası olarak algılanıyor ve konaklamalar bu çerçevede gerçekleşiyor. Yaptığımız görüşmelerde tur operatörleri ile Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada, Assos ve Kazdağı bölgelerinde 1 er hafta konaklamalı sejur tatil imkanlarını görüştük. Bu konunun geliştirilmesi ile ilgili Nisan ayında bazı Bulgar tur operatörlerinin alt acentelerine ücretsiz info tur düzenlenmesi konusunda karşılıklı mutabakata vardık. Nisan ayında planlanan Bulgar acentelerinin info gezisine Bulgar gazetecilerin de katılması öngörülüyor. Gelecek misafirlerimize bölgemizin daha uzun tatiller için ideal bir destinasyon olduğuna ikna etmeye çalışacağız" dedi. Aydeğer, 18 - 21 Şubat arası Belgrad Sırbistan'da, 25-28 Şubat tarihleri arasında Bükreş Romanya'da Çanakkale Turizminin payını arttırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

        (GD)

        17.02.2016 10:20:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler