Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİNİ ALAN KURSİYERLER SERTİFİKA ALDI

        YUNUS ÖZHANLI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Palu ilçesinde çilek yetiştiriciliği eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

        Palu İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk'ün girişimi ile KOSGEB tarafından Girişimcilik Eğitimi kapsamında ilçede çilek yetiştiriciliği kursu açıldı. Eğitimi tamamlayan kursiyerler için İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, KOSGEB İl Müdürü Mehmet Cüreoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Vedat Ergün, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

        Törende verilen eğitimlerle ilgili slayt eşliğinde bilgi verildi. Kursiyerlerin aldığı eğitimleri sayesinde ilçeye bir heyecan katacaklarını aktaran Kaymakam Mehmet Öztürk, "Eğitimi tamamlayan arkadaşlarımız hazırlayacakları projelerle hem kendilerine hem de istihdam sağlayarak başkalarına faydalı olabilecekler. Çilek yetiştiriciliği konusunda da Murat Nehrinin kıyısında bulunan Palu'nun verimli toprakları değerlendirilecektir. Yetiştirilecek yeni çilek türleri sayesinde Palu Çileği markasını oluşturulabilecek" dedi.

        Daha sonra protokol üyeleri, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

        (YÖ-HİV-MP-Y)

        20.02.2016 12:19:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler