Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA DAMIZLIK BOĞA DAĞITIMI YAPILDI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hibe desteği projesi kapsamında damızlık boğa dağıtımı yapıldı.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) projesi kapsamında 328 koç ve 33 boğanın dağıtıldığı Elazığ'da bugünde 10 boğa hibe edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak projeler kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2018 yılına kadar hibe desteği programının uygulanacağını söyledi. Hibelerle mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesinin hedeflendiğini aktaran Gürbüz, "Aynı zamanda hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için çıkarıldı.2014 yılında müracaat eden çiftçilerimizin damızlık hayvanları temin edilecektir. Doğu Anadolu Projesi kapsamında (DAP) hibe desteklemesinden Bakanlık Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı, işletmesi aktif en az 10 en fazla 49 baş, anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanmaktadır" dedi.

        Ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli ahır ile ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50'si oranında hibe desteği de verildiğin dile getiren Gürbüz, "Damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise damızlık boğa, damızlık koç, teke alım tutarının yüzde 80'i oranında hibe desteği uygulanıyor. Bu proje kapsamında il ve ilçe müdürlüklerimize başvuran yetiştiricilere bu güne kadar 33 boğa ve 328 koç dağıtımı yapıldı. Bugün de Karakoçan ilçesinde 10 yetiştiriciye damızlık boğa dağıtımı yaptık" diye konuştu.

        (HİV-MP-Y)

        23.02.2016 10:59:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler