Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN TKDK'DA ÇALIŞTAYLAR DEVAM EDİYOR

        GİRESUN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından Süs Bitkisi, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Fide ve Fidan üretimi Sektöründe yeni bir çalıştay düzenlendi.

        Çalıştaya İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Giresun Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Öğretim Görevlisi Mustafa Karaköse, Rıdvan Polat, Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Tuğba Cebeci, Giresun Ziraat Odası Başkanlığından Serhat Kaçmaz, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, Kooperatif Başkanı Burak Yılmaz, tarım danışmanları ve potansiyel başvuru sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Açılış konuşmasını yapan TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında süs bitkisi, tıbbi ve aromatik bitki, fide ve fidan yetiştiriciliği ile ilgili yatırımlara yüzde 65 hibe desteği sağladıklarını belirterek '' Yatırımcılar, seraların yapımı ile ilgili inşaat işi, genişletme modernizasyon, üretim için bahçe ve tarla ekipmanlarını 500 bin avroya kadar Kurumumuz hibe desteği ile alabilirler. İlimizin iklim koşulları söz konusu yetiştiricilik için oldukça uygun. Bu kapsamda yatırım yapmak isteyen çiftçilerimiz, Çiftçi Kayıt sisteminde (ÇKS) kayıtlarının olması ve tarım dışı başka gelirlerinin olmaması koşuluyla yatırımlarını kırsal alan dışında da yapabilirler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ile ilgili önceki çağrı dönemimizde bir projeye destek verdik. Oldukça küçük bir alanda faaliyete geçmiş olan işletmede tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi yoluyla gıda, boya ve kozmetik sanayi için hammadde ve nihai ürünlerin üretimi yapılmaktadır. Tesisimiz Karadeniz illeri arasında bitkisel ekstrakt ve kurutma tesisi içeren ilk ve tek işleme tesisi olma özelliğine de sahiptir. Amacımız üretimin yanında bu sektörlerdeki böyle tesislerin sayısını da artırmak'' dedi.

        (BÇ-ÖS-Y)

        23.02.2016 12:16:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler