Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI BÜLENT DELİCAN, "KOCAOĞLU DEVLETİN KURUMLARINI SUÇLAMASIN"

        - "ÇED RAPORUNU ALMAYA BEN GİDECEĞİM"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : ALİ GÖZETEN - SİNAN YENİÇERİ

        KAMERA : SİNAN YENİÇERİ

        İZMİR (İHA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 2,5 yıldır körfeze ÇED raporu verilmediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na cevap verdi. ÇED raporunun verilmemesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Devletin müdürlükleri arasında kaybedilmiş evraklar var" dediğini söyleyen Delican, "O zaman çık bu evrakları açıkla. Devletin kurumlarını suçlayarak hiçbir yere varılmaz" dedi.

        AK Parti Genel Merkez'in, büyükşehir belediyesi kendisinde olmayan illerdeki AK Partili Belediyelerle yürüttüğü ve geçtiğimiz hafta İzmir'de de hayata geçen "Kardeş Belediye" projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Körfezi'ne verilmeyen ÇED raporu ile ilgili konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Delican'a Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmur Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da eşlik etti.

        "KÖRFEZE BÜYÜK GEMİLER GİREMİYOR"

        Dün akşam saatlerinde Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu'na düzenlenen roketli saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Başkan Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu'nun İzmir'de algı operasyonu sürdürdüğünü ileri sürdü. Kocaoğlu'nun 2,5 yıldır körfeze ÇED raporu verilmediğini söylediğini anlatan Delican, "ÇED'le ilgili olarak 2012 yılında ortak bir karar alındı. İzmir'de denize karışan atıklarla ve alüvyonlarla dip derinliğinin 12 metrenin altına düşmesi yüzünden İzmir Körfezi'ne büyük tonajlı gemiler giremiyor. Liman İzmir'in yaşam sebebi, 100 binden fazla inan buradan ekmek yiyor. TCDD Liman İşletmeleri dip derinliğinin artırılması için çalışmalar yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Homo Dalyanı'na bir kanal açmayı planlıyor. Bunlar ortak projeler. Körfezi beraber temizlemek maksadıyla ortak hareket ediliyor. 2012 yılında yapılan bu anlaşmalarla 2013 yılında bir karar alınıyor. Bu kararla TCDD'nin kanal açmak istediği yerde herhangi bir sit kararı yok ama bu Homo Dalyanı'yla ilgili sit kararı var ve bununla ilgili kazı çalışması yapmak mümkün değil. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Çamaltı Tuzlası'nın ortadan ve Kuş Cenneti'nin ortadan kalkmaması gerekiyor" dedi.

        "ÇED RAPORUNU ALMAYA BEN GİDECEĞİM"

        Körfezde derinliğin artırılması için deniz dibinden 46 milyon 990 bin metreküp çamurun çıkarılması gerektiğini anlatan İl Başkanı Delican, "Bu çıkan çamurdan bir ada yapmaya karar veriyorlar. Bu adayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeterli altyapı hizmetlerini sunamadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi. Bu ada hem doğal sirkülasyonu sağlasın hem de denizin temizliğine zarar vermesin diye yapılacak. Bu maksatla 2 ada yapılması projesi kabul ediliyor. Bu adaların yapılacağı yerin etrafında incelemelerin yapılması gerekiyor. Bunlar yapıldığı takdirde ÇED raporu verilecek. Bir an önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu firmaya talimatını versin, ben kendim Kocaoğlu'yla beraber Ankara'dan ÇED raporunu almaya gideceğim" diye konuştu.

        "DEVLETİN KURUMLARINI SUÇLAMASIN"

        ÇED raporunun verilmemesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Devletin müdürlükleri arasında kaybedilmiş evraklar var" dediğini söyleyen Delican, "O zaman çık bu evrakları açıkla. Devletin kurumlarını suçlayarak hiçbir yere varılmaz. Bu ortak bir proje. Biz bunu İzmirli vatandaşlarımız için istiyoruz. Bu boyacı küpü değil, sokup çıkartıp ÇED'i alamazsınız. Koskoca İzmir Körfezi'nden bahsediyoruz. Aziz Kocaoğlu, eğer bu projeye sahip çıkmış olsaydı, Kemalpaşa'nın kanalizasyon sorununu çözerdi" ifadelerini kullandı.

        "ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'YLE KARDEŞ OLSUNLAR"

        Geçtiğimiz günlerde kente gelen Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin hizmetlerin koordinasyonlu bir şekilde yürümesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle siyasi çalışmayı yapmak üzere İzmir'i ziyaret ettiğini anlatan Delican, "Özhaseki, İzmir'in 2019 vizyonunda her türlü bize destek verecek. Aziz Kocaoğlu'na tavsiyem, Türkiye'de çok fazla başarılı CHP'li belediye göremesek de başarılıymış gibi görünen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'yle kardeş olsunlar. İzmir'in sağını solunu toplasınlar, İzmir'e bir çeki düzen versinler" dedi.

        (AG-

        24.02.2016 14:45:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler