Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        150 ALT GELİRLİ AİLE EV SAHİBİ OLDU

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : YASİN ESEN

        KAMERA : YASİN ESEN

        NİĞDE (İHA) - Niğde'nin Altunhisar İlçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) ve Altunhisar Belediyesi işbirliği ile alt gelir sahiplerine verilecek 155 konut için kura çekimi yapıldı. Dar gelirli ailelerin peşinatsız 270 ay ayda 135 TL taksitle ödeme yapacakları bildirildi.

        Altunhisar Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan kura çekimine Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye Seven, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye Seven: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile sosyal faaliyetlerini yürütüyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız yoksul hanelerin en temel ihtiyaçlarını karşılayan kurumlardır. Kura töreni yapmış olduğumuz sosyal konut projesi de bu barınma yardımı kapsamında yapmış olduğumuz bir yardım türüdür. Sosyal konut projesi kapsamında bugüne kadar 2009 yılından itibaren Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin konutun iş ve işlemlerine başladık ve Türkiye genelinde 25 bin konutun teslimini gerçekleştirdik. Bugün burada 155 adet konutumuzda hak sahiplerini bulacak ve bu konutlarda inşallah oturmaya başlayacaksınız. Sosyal konut projesi kapsamında yaptırmış olduğumuz konutların gerçek maliyeti aslında daha yüksek olmasına rağmen aradaki fark sosyal yardımlaşma ve dayanışma teşvik fonu kaynaklarından karşılanmaktadır. Çok uygun ödeme koşullarıyla bu konutlarda oturma hakkı verilmektedir" diye konuştu.

        TOKİ'lerin Selçuklu Mimarisine uygun yapıldığını ifade eden Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı da yaptığı konuşmada: "Mutlulukla sıcak yuvalarında herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamadan hijyenik şartlarda kaloriferli evlerinde hatta o kadar şanslı projeye şans geldiniz ki ülkemizde 17 vilayette Selçuklu mimarisinin uygulandığı ilçe olarak Selçuklu mimari yapısına uygun ve balkonlu önceki 1+1'lerde maalesef balkonda yoktu, balkonlu 2+1 sosyal tesisi güzel sıcak yuvaya kavuşmuş olacaksınız" dedi.

        Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ise: "Maliye bakanlı ile Altunhisar belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan finansmanı sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından sağlanan ilçemiz sınırları içindeki ikamet eden ve sosyal konut projesi kapsamında olan vatandaşlarımıza verilmek üzere 2+1 nitelikli toplam 155 adet konut ve 1 adet sosyal tesis başbakanlık toplu konut idaresi başkanlığı ile sosyal yardımlar genel müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonucu 15 Ağustos 2013 tarihinde ihalesi yapılmıştır. 1 Kasım 2015 tarihinde geçici kabulü yapılan sosyal konutlar için Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza da talep toplanmış 7 Aralık 2015 tarihinde 155 hak sahibi belirlenmiştir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimine geçildi. İlk önce konutlar için çekiliş yapıldı. Çekilişin ilk başvurusu kurasını Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem yaptı. Çekiliş sırasında heyecanlı anlar yaşandı. Çekilişin ardından protokol üyeleri, daireleri belli olan vatandaşlar daireleri gezdi.

        (AÖ-Y)

        26.02.2016 13:57:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler