Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KULAKKAYA YAYLASI'NDA KAR FESTİVALİ

        - GİRESUN'UN KULAKKAYA YAYLASI'NDA İKİNCİSİ DÜZENLENEN KAR FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

        RESUL YANBUL -BEŞER ÇEKEN

        GİRESUN (İHA) - Giresun'da 2016 yılının turizm yılı ilan edilmesiyle yaylalar kış festivalleriyle renklendi. Kış turizminin geliştirilmesi ve yaylaların tanıtımı amacıyla Kulakkaya Yaylası'nda 2. Kar Festivali ve Off Road Oyunları düzenlendi.

        Renkli görüntülerin yaşandığı 2. Kar Festivali ve Off Road Oyunları, Vali Hasan Karahan'ın festival ateşini yakmasıyla başladı. Festivalde karlı ve çamurlu parkurda off road gösterileri izleyenleri heyecanlandırırken, vatandaşların da kızaklarla ve naylonlarla kaymaları renkli görüntüler oluşturdu. Soğuk havada üşüyenler ise kemençe eşliğinde kar üzerinde horon oynayarak ısındı.

        Festivalde konuşan Vali Karahan, ikincisi yapılan bu etkinliğin büyüyerek ve gelişerek devam edeceğini söyledi. Vali Karahan, "Geçen senekine göre sizlerin ilgisi bize bu cesareti daha da fazla veriyor. İlimiz gün geçtikçe büyüyor. Açılan havalanımız, inşaatı devam eden Eğribel Tünelimiz ile inşallah tam bu nokta turizmde aynı zamanda kalp atış noktası olacak. Buranın canlanması, burada yeni yatırımların yapılması, alt yapı tesislerinin, konaklama, yeme içme yerlerinin olması gerekiyor. Giresun'umuz büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Bunda turizmin de büyük katkısı var. Doğu Karadeniz artık turist çekiyor. Ulaşım da artık kolaylaştı, bu da hemşehrilerimize büyük bir fırsat. Gelsinler buralarda yatırımlar yapsınlar, buraya yerleşsinler, buraların karı ancak sizlerin sıcaklığı ile erir" dedi.

        Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulusi Güleç ise, "Memleketimiz coğrafi açıdan dört mevsimi de layıkıyla yaşayan dünyadaki nadir ülkelerden birisi. Kış mevsiminde de yaylada oldukça güzel, ülkemize yakışır, şehrimize yakışır güzel bir festival yapılıyor. İnşallah bunun sürekli olarak gelecek yıllara da aktarılmasını diliyoruz. Öncellikle bu festivali düzenleyen Belediye Başkanımız Abdullah Önal'a, Dereli Kaymakamımız Gürkan Üçüncü Bey'e ve bütün Giresunlu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Bugün Giresun için coşkulu ve mutlu bir gün olduğunu vurgulayan Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "2. Kulakkaya Kar Festivali ve Off Road Oyunları'nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel bir yayla havası bazen güneş, bazen sis, yaklaşık 15 bine yakın insanımız burada inşallah kazasız belasız bir şekilde üçüncü, dördüncü ve otuzuncu kar festivalini yapmakta nasip olur diyorum" şeklinde konuştu.

        Festivale ev sahipliği yapan Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ise, festivalin her geçen yıl kendisini daha iyi şekilde yenileyeceğini söyleyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Festivale Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali İhsan Ersoy, mülki ve daire amirlerinin yanı sıra yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

        (BÇ-RY-CC-Y)

        28.02.2016 17:53:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler