Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ILICALI: "ERZURUM'A YENİ TÜNELLER İSTİYORUZ"

        ERZURUM (İHA) - Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 Bütçe Tasarısı için TBMM Genel Kurulunda Ak Parti Grubu adına konuşan Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti Hükümetinin bugüne kadar yapmış olduğu icraatları anlattı. Ilıcalı yapılan proje çalışmalarını değerlendirdikten sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan Erzurum projeleri için destek istedi.

        Milletvekili Mustafa Ilıcalı karayollarında yeni düzenlemelerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Ilıcalı Ak Parti Hükümeti döneminde trafik güvenliği hususunda karayolları hizmetinin titizlikle gerçekleştirildiğini ifade ederek bir anısını paylaştı:

        "Abim Ergün Ilıcalının bugün doğum günü 90 senesinde Balıkkesir- İzmir karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. O yıllardan bu yıllara çok şey değişti 2003 teki bölünmüş yollarla bugünki bölünmüş yolları görüyorsunuz 18 bin 178 km ilave yapıldı. Hükümetimize yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."

        Ulaşım projeleri için ayrılan bütçede ve yapılan yatırımlarda artış olduğuna dikkat çeken Ilıcalı : "Bazı vekillerimiz karayolları bütçesini öne çıkardı. Demiryolları azaldı dediler. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım bir ulaşım stratejisi hazırlayalım dedi. Bana meclisten Bakanlar Kurulu kararı çıkarttı. Bütüncül yaklaşımla deniz yolları, kara yolları , hava yolları ve demir yollarını kapsayan Yıldız teknik üniversitesi hocaları ile beraber stratejik planlar hazırlandı. Yatırımlara baktığımızda 2003 yılında rakamlar 4 milyar iken, bugün 5 kat artış göstererek rakamlar 20 milyara ulaşmıştır. " şeklinde konuştu.

        TÜNELLERDE YÜZDE 427 ARTIŞ

        Kara yollarının dağın etrafından dolandırıldığı Türkiye, tünel konusunda önemli aşamalar kaydetti. Yeni teknolojiler, makine ve ekipmanlar ile yapılan ve yapılmakta olan projelerle ülkemizde literatüre girecek özelliklerde tüneller imal ediliyor. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı prestij sağlanacak projelerden bahsederek Erzurum için yeni tünel çalışmaları istedi. Ilıcalı konuşmasına şu sözlerle devam etti:

        "Türkiye her geçen gün ulaşım konusunda hızla ilerliyor. 2003 öncesinde 50 km tünel yapıldı. 2015'te 208 km yapılmıştır ve buda yüzde 427 artış demektir.Prestij projelerine bakalım Yavuz Sultan Selim Projesi İstanbul'un trafik sorununun çözümünde çok değerli bir projedir. Ortasından raylı sistem geçmektedir ve bu raylı sistemin genişliğiyle dünyanın birinci köprsüdür.Avrasya tüneli çok önemlidir. Yine aynı şekilde Ovit tüneli vardır ki bölge kalkınmasına katkı sağlayacaktır.Erzurum adına Sayın Bakanımdan istirhamlarım var. Karayolları Genel Müdürlüğünde projesi olan yatırım programında teklif edilen Erzurum-Çat arasında Palandöken'i Tekman'a bağlayan tünel, Bingöl-Karlıova arasında Çirişli tüneli,Uzundere- Yusufeli arasında Tortum Gölü Tüneli ve Erzurum-Olur Ardanuç tüneli istiyoruz ve Erzurum'a gelecek TRAMWAY projesinin demir yollarının aşağısına alınmasına istiyoruz.Bu projelerin gerçekleşmesi için hükümetimizin desteğini talep ediyorum"

        (ERZ-Y)

        01.03.2016 09:09:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler