Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İBB ZABITA EKİPLERİ, SURİYELİ ÇOCUKLARI SOKAKLARDAN KURTARDI

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Dilenci Müdahale Zabıta Amirliği ekibi, Zincirlikuyu-Beylikdüzü arasındaki metrobüs güzergahlarında dilenen, dilendirilen, çalışan, çalıştırılan ya da cam silerken tespit edilen Suriyeli 46 çocuğu sokaklardan kurtararak Pendik Kızılay Dr. Kemal Demir Gençlik Kampına gönderdi.

        Sokaklarda her türlü tehlikeyle karşı karşıya kalan ve dilendirilen sığınmacı çocukları korumak ve istismar edilmelerini önlemek için İstanbul Valiliği ile birlikte çalışma yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Dilenci Müdahale Zabıta Amirliği ekipleri, metrobüs güzergahlarında (peron, durak, üst geçit ve metrobüs içlerinde) dilenen, dilendirilen, çalışan, çalıştırılan ya da cam silerken tespit edilen Suriyeli 48 çocuğu Pendik Kızılay Dr. Kemal Demir Gençlik Kampına, 12 yaş üzeri olan 6 Türk çocuğu da Fatih Çocuk Büro Amirliği ekiplerine sevk etti.

        İETT ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde yürütülen kapsamlı çalışma kapsamında zabıta ekipleri, sığınmacı durumundaki Suriyeli çocukların, sevk merkezinden barınma merkezlerine nakledilmesine kadar ki olan süreçteki yemek, ulaşım ve temizlik gibi ihtiyaçları İBB tarafından karşılandı.

        (HÇ-HO-Y)

        01.03.2016 11:55:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler