Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK GİRESUN'DA HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

        BEŞER ÇEKEN

        GİRESUN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından süt ve kırmızı et sektörü ile ilgili çalıştay düzenlendi.

        TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü'nde gerçekleştirilen çalıştaya başta İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun olmak üzere, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Talat Çetiner, Giresun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rahmi Mertek, Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara, GTHB Veteriner Hekim Niyazi Açar, ODÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yrd. Doç. Dr. M. Akif Özcan ve Giresun Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü Veysel Kamil Kara ile özel sektörden işletme sahipleri katıldı.

        Toplantıda konuşan İl Koordinatörü Kurşun, hayvancılık sektörü ile alakalı yüzde 60 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda hibe desteği sağladıklarını belirterek ''Yatırımcılarımız kapalı, açık ve ya yarı açık ahır ya da ağılların inşası, genişletilmesi, modernizasyonu, süt sağım depolama odaları, depo binaları ile ilgili inşaat işlerini, slaj makinesi, çiftlikte hayvan yemi hazırlama dağıtma depolama sistemi ve süt sağım ünitesi, süt soğutma ve depolama ekipmanları gibi makine ekipmanlara Kurumumuz hibe desteği ile sahip olabilirler. Giresun'da özellikle Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk gibi iç kesimde kalan ilçelerimizde bu sektörü canlandırmak istiyoruz. Bu bölgelerde planlı hayvancılık yapılması halinde daha çok yatırımcıya hibe desteği sağlayabileceğimiz kanaatindeyiz. Planlı hayvancılık bölgesi ile ilgili daha önce Valimiz ve Şebinkarahisar Kaymakamı ve Belediye Başkanımızla görüşmeler yaptık. Mera vasfını kaybetmiş alanların planlı hayvancılık bölgesi olarak değerlendirilmesinin ilimiz hayvancılığı adına önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Bu bölgeler için itiraz konusu hayvanların toplu alanlarda bulunmasının hastalıklar açısından sakıncalı olacağı. Bölgenin dışında oluşturulacak karantina alanı ile hayvanların bölgeye girmeden önce burada sağlık kontrollerinin yapılıp, sağlıklı bir şekilde bölgeye intikalinin sağlanması bu tarz itirazların önüne geçebilir'' dedi.

        (BÇ-ÖS-Y)

        04.03.2016 11:35:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler