Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAZRO'DA 8 MART ETKİNLİĞİ

        - DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI GÜLTAN KIŞANAK:

        - "KADINLARA YAŞAM HAKKI BIRAKILMADI"

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kadınlara yaşam hakkının bırakılmadığını vurguladı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hani ve Hazro'da etkinlik düzenledi. Hazro'daki etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Hazro Belediye Eş Başkanı Güler Özavcı Doğu, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ile bir grup kadın katıldı. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Biz kadınlar köleliği kabul etmiyoruz, bizi dört duvar arasına hapseden zihniyeti kabul etmiyoruz. Bir toplumun dilini, kültürünü koruyup, geliştiren biz kadınlarız" dedi.

        Kışanak, kadınlara yaşam hakkının bırakılmadığını, çocuk yaşta evliliğin bir gelenek gibi yansıtıldığını, ancak kültürlerinde çocukların günahsız olduğunu ve onlara kimsenin dokunamayacağını söyledi. Kadınların eve hapsedilmesinin gelenekleri olmadığı halde öyle yansıtıldığını belirten Kışanak, genç kızlara istemediği bir evliliğin dayatılamayacağını ve hiçbir kadının istemediği bir insanla ömrünü paylaşmaya zorlanamayacağını kaydetti.

        Hani'de Belediye Kadın Merkezi'nde yapılan etkinliğe ise Kadın Politikaları Daire Başkanlığı çalışanı kadınlar, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ve Hani Belediyesi Eş Başkanı Nevin Oktay katıldı. 8 Mart'ın anlam ve önemine dikkat çekilen etkinliğin ardından, Hani Belediyesi'nin yaptığı Kadın Dinlenme Merkezi'nin açılışı yapıldı.

        (İHA-MP-Y)

        04.03.2016 17:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler