Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİNOPOLİS'TE ÇOCUKLAR DEPREME HAZIR

        İSTANBUL (İHA) - Minopolis Çocuklar Şehri, Deprem Haftası'nda ilginç bir etkinliğe sahne oldu. Çocuklar, Minopolis'teki Arel Üniversitesi Deprem Simülasyon Merkezi'nde depremi yaşarken, deprem anında ne yapacaklarını öğrendi.

        Bakırköy Marmara Forum'da yer alan Çocuk Şehri Minopolis'te çocuklar doğal afetlere karşı uzmanlardan eğitim alıyor. Onlardan biri de Deprem Haftası'nda gerçekleşti. Minopolis'te yer alan Arel Üniversitesi Deprem Simülasyon Merkezi'nde bu alandaki profesyoneller tarafından eğitilen çocuklar, deprem esnasında neler yapmaları konusunda adım adım bilgilendirildi.

        Deprem sırasında ne yapılması gerektiği yolunda verilen eğitimde en çok vurgulanan konu, çocukların soğukkanlılıklarını korumaları, paniğe kapılmamaları üzerine yoğunlaşıyor. Çünkü deprem anında çoğu kez bilinçsizce oluşan refleksler, deprem anının şaşkınlığı içinde ön plana çıkıyor ve birçok ölüm ve yaralanma vakasına neden oluyor. Ayrıca çocuklara deprem sonrası neler yapılması gerektiği konusunda uyarılar yapıyor.

        Bugüne kadar 50 binden fazla çocuğun ziyaret ettiği deprem simülasyon merkezi Minopolis Çocuklar Şehri'nde miniklerin en çok ilgi gösterdiği istasyonlar arasında yer alıyor.

        ÇOCUKLAR MİNOPOLİS'TE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

        Çocuk Şehri Minopolis, 2005 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'da kurulmuştur. İki yıl süren yoğun araştırma, geliştirme ve planlama aşamalarından sonra, seçkin psikologlar ve eğitim uzmanlarından oluşan bir takımın desteğiyle rol oynama kavramları ve temalı istasyonlardaki rol oynama aktiviteleri geliştirilmiştir. Türkiye uyarlaması ise İstanbul Arel Üniversitesi akademisyenleri ile yerel adaptasyon çalışmaları yapılarak şimdiki halini almıştır.

        Öğrenerek eğlenme temalı Avrupa'nın ilk çocuk şehri Minopolis'te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış meslek istasyonlarında rol oynama tekniği ile 100'den fazla mesleği deneyimliyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda eğitim koçları yönetiminde çok gerçekçi yaşatılıyor.

        (MK-Y)

        06.03.2016 09:23:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler