Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA KENT KONSEYİ'NDEN DAĞ YÖRESİNDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

        HASAN YALÇIN

        BURSA (İHA) - Bursa Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Büyükorhan, Orhaneli ve Keles Liseleri öğrencilerine, özgüven, başarı, motivasyon ve sınav stresi konularında YGS öncesi seminerler düzenledi.

        Bireysel ve toplumsal başarıların arttırılması için çalışmalar yapan Bursa Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, öğrencilerin kişisel gelişimine yönelik çalışmalarını bu yıl da sürdürdü. 2015 yılında Uludağ Üniversitesi ve Harmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen programlara yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

        Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu üyeleri tarafından gençlere özgüven, başarı ve motivasyon konularında sunum yapıldı. Ayrıca 100 öğrenciye Uludağ Üniversitesi Eğitim, Veterinerlik ve Spor Fakülteleri ziyaretleri yaptırılıp yetkililerden bilgi alındı.

        Projeden olumlu sonuçlar alınması üzerine Büyükorhan, Keles ve Orhaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de bölgelerinde bu çalışmanın yapılmasını talep etti. Bu talebe kayıtsız kalmayan kent konseyi, YGS sınavına girecek dağ yörelerindeki öğrenciler için de çalışma başlattı. Program dahilinde Büyükorhan Lisesi, Keles Lisesi ve Orhaneli Lisesi'nde önümüzdeki hafta YGS sınavına girecek öğrencilere sınav stresinden uzaklaşıp başarıyı yakalamaları konusunda Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Taner Kurtal, Yaşam Koçu İhsan Zeybek ve Psikolog İsmail Odabaş tarafından sunum yapıldı.

        BKK Eğitim Çalışma Grubu Temsilcisi Mustafa Sarı, bu tür etkinlikleri daha önce de başarılı bir şekilde yaptıklarını, dezavantajlı öğrenciler için böyle çalışmaların devam edeceğini belirtti.

        (EFT-İHS

        07.03.2016 09:09:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler