Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KUR'AN-I KERİM VE EZAN'I GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTI

        MUAMMER YILDIZ

        YOZGAT (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Hutbe, Güzel Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması" Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde düzenlendi.

        Akdağmadeni İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğini Merkez Haseki Caminde düzenlenen yarışmaya, Yozgat merkez ve ilçelerinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan yarışma önce bir konuşma yapan Akdağmadeni Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Ahmet Özen, ilk defa ilçelerde düzenlenen yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından hutbe, güzel ezan okuma ve hafızlar arasında Kuran-ı Kerim okuma yarışması yapıldı.

        Yarışmanın jüri üyeliğini, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Mehmet Altıntaş, Yar. Doç. Dr. Ahmet Adlı ve Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu yaptı.

        Yarışmada öğrencilere jüri üyeleri tarafından kapalı zarf içinde hafızlık ve hutbe konularının içinde bulunduğu üç soru soruldu. Güzel ezan okuma yarışmasında Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bahadır Kulabaş, hutbe yarışmasında Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Toy, hafızlar arası Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında ise Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Tohumcu birinci oldu.

        Yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

        (ÖE-AÖ-Y)

        07.03.2016 17:21:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler