Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MEHMET AKİF ERSOY URLA'DA ANILDI

        İZMİR (İHA) - Urla Hakan Çeken Kültür Merkezinde, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği Urla Kaymakamlığı ve Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlendi.

        Etkinliğe; İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genel Kurmay Başkanı E. Org. Hilmi Özkök, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Urla Garnizon Komutanı P. Albay Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Urla Jandarma Komutanı Cemil Erdemir, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, kurum daire amirleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Konuşmasında "Vatan ve Millet sevgisinin, bağımsızlığın güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Milli Şairimiz Mehmed Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz" diyen Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Mustafa Şimşek, "Bayrağımızın ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız Milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aks ettiren en önemli değerlerdir. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır" dedi.

        Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerin İstiklal Marşı Oratoryo gösterisinin ardından Urla orta öğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Akın Kuşcan, Nehir Çilingirlioğlu, Çiğdem Nalkoç, Dilan lafçı'ya ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Meslisa Arslantürk, Gizem Düzgün, Elif Gülnur Erçel, Ali Kaan Alkan'a ödüllerini İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genel Kurmay Başkanı E. Org. Hilmi Özkök takdim etti.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İzmir Valisi Mustafa Toprak "İstiklal Marşımız; bizim hangi Millet olarak hangi badireleri atlattığımızı ve gelecekte de nelerle karşılaşabileceğimizi ve o durumlarda nasıl mücadele etmemiz gerektiğiniz ve geçmişi asla unutmamız gerektiğini, geçmişten ibret almamızı ve gelecekten de o ışık içerisinde bakmamızı ortaya koyuyor. Geçmişte yedi düvel bizim üzerimize gelmiş, istiklalimizi ve vatanımızı elimizden almak üzere herkes hem fikir olmuş ama Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde tüm milletimiz bağımsızlığımızı ve istiklalimizi koruma açısından gönül birliği ile o gücünü ortaya koyarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlar. Bugünde huzur ve güven içinde yaşamamızın temelini atmışlar. Şüphesiz ki bu düşünceler ile Mehmed Akif'i saygıyla anıyoruz. Asil milletimizin özelliklerinden gelen bir bağımsızlık metnini oluşturmuştur. Allah bir kez daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın ve tarih bilincimizi yok etmesin" dedi.

        Anma etkinliği İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun seslendirdiği konseri ile sona erdi.

        (ÖZ-Y)

        11.03.2016 21:48:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler