Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN DEMİRCAN: "BEYOĞLU İSTANBUL'UN KALBİDİR"

        - "BEYOĞLU NUN GELECEĞİ İÇİN AKILLI SİSTEMLER ÜZERİNDEN YAZILIMLAR YAPIYORUZ"

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun İstanbul'un kalbi olduğunu belirterek, "İçinde bulunduğumuz çağ bilişim ve iletişim çağıdır. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak şuanda Smart City denilen yeni bir portalla 20 bin esnafımız, gelen müşteriye şehrin imkanlarını ve fırsatlarını nasıl sunabilir onun altyapı çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

        Malta Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Büyük Kulüp Uluslararası İlişkiler Komitesi'nin Türkiye ile Malta arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği Malta Paneli Programı İstanbul Kadıköy'de bulunan Büyük Kulüp'te gerçekleştirildi. Programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Derya Adıgüzel, Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquılına, Malta Enterprise Yönetim Kurulu Üyesi Mario Galea, Finance Malta Kurumu Başkanı Kenneth Farrugıa ve Malta Başbakanının AB Başdanışmanı Jonathan Cardona ile Malta'dan üst düzey Devlet Yetkilileri katıldı. Malta'nın kapsamlı olarak ele alındığı panelde, Malta'daki potansiyeller, Türkiye ile ele alınabilecek ortak projeler ve fırsatlar masaya yatırıldı.

        "ŞEHİRLERDE AKILLI SİSTEMLER KURULMALI"

        Panelin açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Malta'nın geleceği üzerine düzenlenen bir sempozyumda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İçinde bulunduğumuz çağ bilişim ve iletişim çağıdır. Artık iletişim kurma şekillerimiz de inanılmaz derece de değişti. Bugün insanlar bir ülkeye gideceği zaman önce internet başına geçerek gideceği ülke için en ucuz bileti buluyor ardından da konaklama için uygun otelden rezervasyonunu yaptırıyor. Bir diğer önemli konu da turistin gittiği ülkeden ve şehirden beklentileri vardır. Bunların birincisi istediği yere hızlı bir şekilde ulaşabilmek, ikincisi ise o şehrin olanaklarını, yani yemesi, içmesi, eğlenmesi, alışveriş yapması ve istediği tarihi mekanlara doğru ulaşabileceği mekanizmaların kurulu olması. Eğer akıllı sistemler bir şehri doğru yönlendirip gelen müşteriyi istediği yerle buluşturmayı başaramıyorsa bu insanları elde tutmak mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

        "BEYOĞLU EN ÖNEMLİ TURİSTLİK MERKEZLERDEN BİRTANESİDİR"

        "Biz Beyoğlu Belediyesi olarak şuanda Smart City denilen yeni bir portalla yirmi bin esnafımız, gelen müşteriye şehrin imkanlarını ve fırsatlarını nasıl sunabilir onun altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Beyoğlu 250 bin çalışanıyla İstanbul'un kalbi ve en önemli turistlik mekanlarından birisidir. 12 yıl önce altı bin yatağımız vardı bugün ise 45 bin yatağımız var. Perakende sektörümüzde sekiz bin çalışanımız var" diyen Başkan Demircan, "Malta ile de şöyle bir benzerliğimiz var ki; Malta devletinin tamamında Beyoğlu'muzdaki gibi toplamda 45-50 bin civarı yatak var. Dolayısıyla biz Beyoğlu'nun geleceğinde en küçük dükkanın dahi kendi iletişimini yapacak seviyeye getirebilmek için akıllı sistemler üzerinden yazılımlar yapıyoruz. Malta'nın kültürü aslında Anadolu kültürünü de çağrıştırıyor. Malta'da gelecek vaat eden çok hızlı bir gelişim var. Malta için de yeni turizm trendlerinde akıllı Smart City mantığının geliştirilmesi vazgeçilmez bir gerçektir" dedi.

        (HÇ-ÖZ-Y)

        13.03.2016 11:55:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler