Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "FUN RUN SERİES" BAŞAKŞEHİR'DEN START ALDI

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin 'İstanbul'u Koşuyorum' sloganıyla düzenlediği 'Fun Run Series' yol yarışlarının ilk etabı Başakşehir'de koşuldu. Yarışın startını veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İlçemizin sporun merkezi olmasını amaçlıyoruz" dedi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş.'nin Türkiye'deki yol yarışı katılımcılarına alternatif yarış imkânı sunabilmek ve Türk koşucu sayılarını arttırabilmek amacıyla planlanan 6 etaplık Fun Run Series (Yol Yarışı Serisi) Başakşehir'den başladı.

        BAŞKAN UYSAL, START VERDİ

        Yarışların ilki olan Başakşehir etabı Atatürk Olimpiyat Stadı, Olimpik Park Atletizm Tesislerinden start aldı.  Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Meclis Üyeleri; Sebahattin Kayas, Nurdan Ertuğrul, Veysel Demir, Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu,Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi ve sporcular katıldı.

        Sporcular koşu öncesi sunucu Ece Vahapoğlu eşliğinde ısındı. Yarışmanın startını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile birlikte verdi.

        "BAŞAKŞEHİR'İN SPORUN MERKEZİ OLMASINI AMAÇLIYORUZ"

        Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun yanında bulunan Olimpik Park Atletizm Tesisi'nden başlayan 7.8 kilometrelik koşu yine Olimpik Park Atletizm Tesisleri'nde son buldu. 'Fun Run Series' ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başakşehirimizde bu serinin ilkini gerçekleştirdik. Genel müdürümüz eğer siz destek verirseniz her sene Başakşehir'de bu organizasyonu yaparız, dedi. Biz de Başakşehir Belediyesi olarak kendisine o sözü veriyoruz. Kötü hava şartlarına rağmen bu kadar katılımın olması çok güzel. İlçemizin sporun merkezi olmasını amaçlıyoruz. Başta Genel Müdürümüz olarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyorum" dedi.

        Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Belediye başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu koşumuzu geleneksel hale getireceğiz. Neden Başakşehir'in maratonu olmasın, duygusu ile devam edeceğiz. Koşumuzu Olimpiyat stadından, Olimpiyatların yapılacağı alandan başlattık."

        KAZANANLAR KUPALARINI BAŞKAN UYSAL'IN ELİNDEN ALDI

        Fun Run Series koşusunda erkeklerde 1'inciliği Muhammet Karahasan elde ederken, ikinci Eser Akiş, üçüncü Ayhan Bulut oldu. Kadınlarda ise birinci Lütfiye Kaya olurken, ikinci Tonya Shevchenko, üçüncü de Hülya Tanrıyaşükür oldu. Fun Run Series koşusunda dereceye girenler kupalarını ve ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın elinden aldı.

        SON KOŞU 30 EKİM'DE

        2016 yılında koşulacak olan 6 ayrı yarış serisinden oluşan projede Üsküdar Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Başakşehir Belediyesi ile işbirliği ile gerçekleştiriliyor. 13 Mart, Pazar günü Başakşehir Olimpiyat Stadı'ndan başlayan yarışma 30 Ekim'de koşulacak etapla son bulacak.

        Yarışlar Elektronik Zamanlama Çipleri ile ölçülüyor. Her bir yarış sonrasında ilk 3'e giren kadın ve erkek koşucular ödüllendirilecek.  Organizasyonda her bir yarış etabını tamamlayan koşuculara parçalı madalyaları verilecek. Sporcular 6 yarışı da tamamlamaları halinde özel tasarımlı "Fun Run Series 2016" madalyalarını birleştirmeye hak kazanmış olacak.

        (HÇ-ÖK-Y)

        14.03.2016 13:47:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler