Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAÇAKÇILARA DARBE

        METİN DERE

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'nce farklı tarihlerde gerçekleştirilen çalışmalarda, 280 bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü gümrük kaçağı sigara ticareti suçuna yönelik farklı tarihlerde çalışma yaptı. Açıklamada, Bingöl-Karlıova karayolu üzerinde bulunan Soğukçeşme köyü, Bingöl merkez ve Solhan ilçesinde 3 farklı araçta yapılan aramalarda, 280 bin 200 paket gümrük kaçağı sigaranın ele geçirildiği belirtildi. Üç olayla ilgili gözaltına alınan İ.K., A.Ç., Ş.Ş ve S.Y.'nin çıkarıldıkları mahkemelerce adli kontrol kararıyla serbest bırakıldıkları ifade edilen açıklamada, M.B. isimli şahsın ise ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "Sigara kaçakçılığının, vergi kaybı, kayıt dışı ekonomi, toplum sağlığının bozulması, sosyal güvenlik harcamalarının artması ve en önemlisi ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütü ve suç organizasyonlarının finansına kaynak teşkil etmesi riskleri bakımından kaçakçılık suçları ile etkin mücadelemiz devam edecektir" denildi.

        (YA-AKK-Y)

        16.03.2016 11:01:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler