Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOVANCILARLI KADINLAR, EV EKONOMİSİNE BAKIR İŞLEYEREK DESTEK OLUYOR

        ŞEMSETTİN AYDOĞDU

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Kaymakamlık tarafından İş-Kur destekli açılan "Bakır İşleme ve Ahşap Kutu Yapma" kursuna katılan kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile ekonomilerine destek sağlıyor.

        Kovancılar ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce başlatılan "Bakır İşleme ve Ahşap Kutu Yapma" kursunda 50 kadın kurulan modern atölyelerde üretim yapıyor. Unutulmaya yüz tutan meslekleri öğrenmekten mutlu olduklarını belirten kadınlar, kendi ürettikleri ürünler sayesinde gelir elde edecek olmalarının da gurur verici olduğunu söyledi.

        Geçtiğimiz yıl ilçeye atandığında ilçede müthiş bir potansiyel gördüğünü ifade eden Kaymakam Hasan Gündoğdu, "İlçemizde Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Kutu Yapma kursunu başlattık. Özellikle işsiz kadınlarımıza, yeni istihdam alanları açmak ve sanat öğrenmeleri için bu sanatla buluşturduk" dedi.

        "KADINLARIMIZIN ÖZ GÜVENLERİ ARTIYOR"

        Başlattıkları projede sayesinde 25'i bakır 25'i de ahşap atölyesinde olmak üzere 50 kadının çalıştığını belirten Gündoğdu, "İş-Kur desteği ile atölyelerimizi kurduk. Çok modern atölyelerimizde kadınlarımız şuan bakır işleyip, ahşap kutu üretiyorlar. 1 yıla yakın süredir sanatı öğrenen kadınlarımız iyi bir şekilde çalışıyor. Bu işi emeklerini vererek yapan kadınlarımızın kendilerine öz güvenleri de artıyor. Bunların yanı sıra en önemlisi de kendi ailelerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Bizler de bundan sonra benzer faaliyetlerin artması için gereken çabayı sarf edeceğiz" diye konuştu.

        Kurstaki ürünleri Elazığ ve bölgesine hitap edecek şekilde geliştirip, piyasaya sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Gündoğdu, amaçlarının sürdürebilirliği ve sanatı öğrenen kadınların kendi iş yerlerini açarak unutulmaya yüz tutmuş bakır sanatını geleceğe taşımaları olduğunu kaydetti.

        (ŞA-MP-Y)

        16.03.2016 14:12:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler