Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DURAĞAN'IN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

        OSMAN AKSU

        SİNOP (İHA) - Sinop'un Durağan ilçesinin önemli eksiklerinden birisi olan alt yapı çalışmaları devam ediyor.

        Durağan Belediyesi "Kanalizasyon, İçme Suyu, Yağmursuyu Kanalları" çalışmaları Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ın girişimleri kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşması hedefleniyor. Kılıçaslan'ın büyük önem ve uğraş verdiği altyapı projesinin bir ayağı olan Atık Su Arıtma Tesisi'nin proje ihalesi yapıldı.

        Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Proje çalışmaları kapsamında İller Bankası Samsun Bölge proje ve mekansal planlama Müdürü Kadir Habip, Jeoloji Mühendisi Kasım Öztekeşin, Çevre Mühendisi Gülümser Özdoğan, Elektrik Mühendisi Haluk Özer ve Atık Su Arıtma Tesisi Proje ihalesini alan CEMA Mühendislik ve Proje A.Ş. Firma yetkilileri Cemal Akça ve Özgür Öztürk ile görüşmelerde bulundu.

        Durağan'ın alt yapı sorununun çözüleceğini belirten Başkan Ahmet Kılıçaslan "Alt yapı projesi kapsamında Atık Su Arıtma Tesisi Proje çalışmalarına İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü'nce başlanmıştır. Proje süresi 180 gün olup proje maliyeti 117 bin TL'dir. Projenin yer teslimi İller Bankası, belediyemiz ve yüklenici firma CEMA Mühendislik ve Proje A.Ş. firma yapılmıştır. Kanalizasyon, Yağmur Suyu Kanalları ve Atık Su Arıtma Tesisi çalışmalarını bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Biz istiyoruz ki bugün kazmayı vuralım ama bu büyük proje birden çözülecek bir proje değildir. Göreve geldiğimiz günden buyana yaklaşık 23 ayda proje sürecini tamamlayarak ihale aşamasına geldik. Bu süre içerisinde birçok sorunla karşılaştık. İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilçemizin değişim ve gelişmesini kendimize hedef olarak belirledik. Bu hedef doğrultusunda her alanda ilçemizin alt yapı, üst yapı ve ulaşım konularında da hazırladığımız projeler doğrultusunda gecemizi gündüzüne katarak, Durağan halkının mutluluğu için çalışıyoruz. Başta sabırlarından dolayı ilçemiz halkına çok teşekkür ederiz" dedi.

        (OSM-SLH-Y)

        17.03.2016 16:34:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler