Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYA SU GÜNÜ'NDE MAVİ BAYRAKLARINI ALDILAR

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün okullarda yürüttüğü su kullanımını bilinçlendirme çalışmaları kapsamında tasarruf sağlayan 8 okula daha 22 Mart Dünya Su Günü'nde Mavi Bayrak verildi. Konya'da Mavi Bayrak almayı hak eden okul sayısı 52 oldu.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından şehirde yaşayan insanlara suyun akılcı kullanımını özendirmek ve tasarruflu su tüketimini toplumun her kesimine yaymak amacıyla okullarda sürdürülen Mavi Bayrak uygulamasında bayrak almaya hak kazanan okul sayısı 52 oldu. 2015 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan 8 okul, bayraklarını 22 Mart Dünya Su Günü'nde düzenlenen törenle aldı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, okullarda yürütülen su tasarrufu çalışmasında 10 yılda gelinen mesafenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Mavi Bayrak grupları içerisinde yer alan öğrencilerin arkadaş çevreleri içinde su tasarrufunun önemi, nasıl korunması gerektiği konusunda yaptıkları çalışmaların gurur verici olduğunu dile getiren Uzbaş, "Faaliyete başladıktan birkaç sene sonra su kullanımında önemli tasarruflar elde ettik. İlk etapta okullarda yüzde 20'ye varan tasarruflar oldu. Bu rakamlar inşallah toplum içerisinde, sadece okullarda değil insanın olduğu bütün alanlarda aynı şekilde kendini gösterecek diye umut ediyorum" dedi.

        "Damlaya damlaya göl olduğu gibi damlaya damlaya yok oluyor" diyerek, suyu tasarruflu kullanmamız gerektiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Ülkemiz zannedildiği gibi su zengini bir ülke değil. Özellikle içinde bulunduğumuz şehir suyun belki de kıymetini en iyi bilen şehirlerden bir tanesi" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur da suyun önemini "Cenab-ı Hak, hayatın merkezini suya bağlamış ve suyu da öyle bir ilginç usulle yaratmış ki, insan düşünsün, iman etsin diye. Bu örnek suyu nasıl kullanacağımızı, ne kadar hesaplı kullanacağımızı, ileriye dönük, bizden sonraki nesillerin emaneti olduğunu bize bildirmesi açısından önemlidir. Hepinizi bu anlayışa davet ediyorum" cümleleriyle hatırlattı.

        OKULLARA MAVİ BAYRAKLARI VERİLDİ

        22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen programda Konya merkezde suyu tasarruflu kullandıkları için Mavi Bayrak almaya hak kazanan 8 okulun müdür ve öğrencilerine bayrakları ve teşekkür belgeleri teslim edildi. 2015 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan 2'si Beyşehir'de, 1'i Çumra'da, 1'i de Tuzlukçu'da olmak üzere 4 okula ise önümüzdeki günlerde bayrakları verilecek. Mavi Bayrak projesi ile Konya'da bulunun bin 700 okulun tamamında suyu tasarruflu kullanma bilincinin yerleşmesi hedefleniyor.

        (AH-Y)

        22.03.2016 14:22:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler