Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR'DA KAÇAK KEKLİK AVCILARINA CEZA

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'ın Aralık ilçesinde kaçak keklik avladıkları belirlenen avcılara idari para cezası kesildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğü Av Yaban Hayatı Koruma ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Aralık ilçesine bağlı Adetli köyü Hıdırlı mezrası mevkiinde konaklayan S.G. (27), B.G. (41) ve Y.G.'ye (47) ait çadırlarda ve araçlarda yapılan aramalarda 4 adet kafes içinde canlı mühre olarak kullanılan keklik ele geçirildi. Kaçak avlanma yaptığı tespit edilen 3 şahıs hakkında '4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 2015-2016 Merkez Av Komisyonuna Muhalefetten' 4 bin 458 TL idari ve 2 bin TL tazminat cezası olmak üzere 6 bin 458 TL para cezası kesildi.

        Konu hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Mete Türkoğlu, avlanma merakı olan avcıların il şube müdürlüklerine başvurarak avlanma sertifikası alması ve avcılık için evraklarını tamamlaması gerektiğini belirtti. Türkoğlu, "Kaçak mühre, çığırtkan, kapan ve ilmek benzeri tuzakla avlanan kaçak avcılara ve il genelinde canlı keklik ticareti yapanlara karşı uygulamaların aralıksız sürdürülmektedir. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu doğrultusunda yapılan denetim ve aramalarda yardımlarını esirgemeyen Iğdır İl Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ederim" dedi.

        (BM-MSA-Y)

        25.03.2016 16:21:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler