Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÖSELİ' DE KANSER TARAMASI YAPILDI

        KIRŞEHİR (İHA) - Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'nde kanser taraması yapıldı.

        Çiçekdağı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Yakışıklı kanserde tarama programları ile erken teşhisin önemine dikkat çekti ve bazı kanser türlerinde erken teşhis ve tarama yöntemlerinin yaşamsal önemi olduğunu söyledi.

        Dr. Mustafa Yakışıklı, "Yapılan taramalar kanser belirtisi ve şikayetleri olmadan önce kanseri saptamaya yönelik olarak yapılan muayene, görüntü veya laboratuar işlemlerini içermektedir. Doktorun tarama testi yapması kanser var anlamına gelmez." dedi.

        Kanserin önlenmesi amacı ile eylem planlarının hayata geçirildiğini ifade eden Yakışıklı, "Kanserin önlenmesi amacıyla, kanserin önlenebilir ana risk faktörlerine karşı eylem planları Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuz tarafından hayata geçirilmiştir. Birincil koruma kapsamında olan bu eylem planlarının (sigara ile mücadele, obeziteyle mücadele vb) yanı sıra erken tanı ve tarama programlarının da uygulanması hayati önem arz etmektedir." diye konuştu.

        Erken tanının kanserden korunmada büyük öneme sahip olduğunu anlatan Yakışıklı, "Şüphesiz ki kanserde erken tanı hayat kurtarıcıdır. Bu konuda en büyük katkılardan birisi de her aile sağlığı merkezi (ASM) birimini birer KETEM'e çeviren aile hekimleri ile aile sağlığı elemanlarımızdan gelmiştir. Devraldığımız bu başarıyı korumak, ilerletmek ve her bireyin kendisine en yakın yerde kanser tarama hizmetlerine ulaşabilmesini ve ilçemiz genelinde bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını sağlamak öncelikli görevimizdir." diyerek sözlerine son verdi.

        (EÖ-SK)

        28.03.2016 15:27:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler