Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATİPOĞLU GÖLETİ TAM GAZ

        YASİN ERDEM

        KARABÜK (İHA) - Devlet Su İşleri 23 Bölge 231. Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ovacık Hatipoğlu Göleti 'ndeki çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

        Ovacık ilçesi'ni sulu tarımla tanıştıracak projelerinden biri olan ve 24 Temmuz 2014 tarihinde temeli atılan Ovacık Hatipoğlu Gölet çalışması tüm hızıyla sürdürülüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından orman köylerinde sulu tarıma geçileceği bildirildi.

        Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan gölet için çalışmalar kapsamında zemin ve alan hazırlığının yanı sıra beton santralı da bitirilmek üzere.

        Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, gövde sıyırma kazıları, Dolusavak ve Rolekasyon yolu tamamlanırken, 60 kişilik ekip, kepçe ve diğer ekipmanlarla dağlık bölgedeki kayalıkları kırarak çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

        Şantiye Şefi Abdurrahman Hüseyin, göletin gövde dolgularına yakında başlayacaklarını belirterek, 2 milyon 500 metreküp su tutma kapasiteli Gölet yapımının tamamlanmasının ardından bölge çiftçisine can suyu olacağını ve bölgede kısa sürede 500 hektar alanda sulu tarım yapılabileceğini söyledi.

        OVACIK SUYA DOYACAK

        Ovacık İlçesi köylerindeki çiftçilerin en büyük sorunlarından bir tanesinin sulu tarım yapamaması olduğunu belirten Hüseyin, "Buradaki çalışmalarımız esnasında çiftçilerle yaptığımız görüşmelerde her türlü ürünün yetiştirildiği yakın köylerde yaşanan su sıkıntısının üretimin düşmesine neden olduğunu anlattılar. Köylerinde sulu tarıma geçilmesi halinde üretimde kalite ve rekoltelinin yükseleceğini söylediler. Ekiplerimiz bir yandan gölet alanı için çalışırken diğer taraftan suyun ulaşacağı diğer köylere boruların döşenmesi işini de firma olarak üstlenerek, yaklaşık 7 kilometre mesafelik bir bölgeye boru döşeyeceğiz. Bu sayede çiftçilerin göletten daha kolay faydalanmasının önü açılacak ve böylelikle modern sulama tekniklerinin yolu açılacak" dedi.

        (YE-YE-Y)

        29.03.2016 12:38:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler