Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PENDİK'TE OKUL DUVARI ÇİÇEK AÇTI

        - PENDİK'TE ÇAMLIK İLKOKUL'UNUN DUVARI ATIK ŞİŞELERDEN YAPILAN SAKSILARLA DONATILDI

        - ÖĞRENCİLER, DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN BİNLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

        MUSTAFA BİÇER

        İSTANBUL (İHA) - Pendik Çamlık İlkokulu öğrencileri atık şişlerden yaptıkları saksılara çiçek dikerek okullarının duvarına astı. Öğrencilerin yaptığı 'Yeşil Duvar'ın açılışı gerçekleştirilirken, okulun yanı başındaki araziye ise öğrenciler tarafından 3 bin adet fidan dikildi.

        "Pendik'e yeşil gelecek" sloganıyla  başlatılan '23 Nisan'a 23 Bin Fidan' projesi, 2015 yılında 'En Çevreci Okul' seçilen Çamlık İlkokulu'ndaki törenle başladı. Başta çocuklar olmak üzere çevre ve yeşil bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması amacıyla başlatılan proje kapsamında öğrencilerin atık şişelerden yaptıkları saksılara konulan çiçekler okul duvarına asıldı. Öğrencilerin yaptığı "Yeşil Duvar"ın açılışı Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, çevre bilincinin oluşturulmasında okulların önemine değinerek yaptığı konuşmada, "Bu hafta tabi orman haftası İstanbul yeşil ve cıvıl cıvıl bahar geldi. Tabi bu güzelliği korumak hem de geliştirmek lazım. Bunun için çevremizde okullarımızla beraber, çocuklarımızın yeşile duyarlılığını arttırmak, bunu gelecek nesil taşımak için hep beraber gayret ediyoruz. Burada da hem doğal olarak ağaçlandırma faaliyetleri yürütüyoruz,  hem de böyle duvarda da geri dönüşüm bilincinin de geliştirecek yaklaşımında çok güzel bir yeşil duvar oluşturduk. Bu yeşil duvarda sardunyaların kokusuyla bu okulda olacak ve aynı zamanda çöp diye bir şey yok, her şey değerli her şey dönüştürülebilir bilincini de geliştirmiş olacağız" dedi.

        DİKTİKLERİ BİNLERCE FİDANIN BAKIMLARINI YAPACAKLAR

        Yeşil Duvar'ın açılışının ardından Pendik Belediyesi tarafından öğrencilere evlerinin  bahçelerinde kendileri tarafından dikilmek üzere  bin 200 adet ıhlamur ağacı dağıtıldı. Fidanlarının görevlilerden  teslim alan öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Kenan Şahin ile birlikte okullarının yanında bulunan araziye bin ıhlamur  ve 2 bin adet fıstık çamı dikti. Fidanların toprakla buluşturan öğrenciler  'Yeşil Duvar' için buldukları sloganlarla birlikte adlarını bir kâğıda yazarak bakımlarını kendilerinin yapacakları ağaçlara attı.

        BİRİNCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz'ın da katıldığı törende, 23 Nisan'a 23 Bin Fidan projesi kapsamında düzenlenen  slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada "Sevgiyle dikilen fidanın meyvesi cennet kokar" sloganıyla birinci olan Ayşe Sena Varol'a bisiklet hediye edildi. Bisikletini Belediye Başkanı Kenan Şahin'den alana minik çevreci Ayşe, hayatı boyunca ağaç sevmeyi sürdüreceğini söyledi.

        YABANCI ÇOCUKLAR AĞAÇ GETİRECEK

        Öte yandan Çamlık İlkokulu'nda başlayan '23 Nisan'a 23 Bin Fidan' projesi kapsamında Pendik'teki cadde, sokak ve parklara ağaç dikimi gerçekleştirilecek. 23 Nisan'da gerçekleştirilecek etkinliklerde de vatandaşlara 3 bin adet ıhlamur fidanı dağıtılacak. Ayrıca 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında Pendik'e gelecek yabancı çocuklar yanlarında getirecekleri kendi ülkelerine ait bitkilerle beraber 5 bin adet ağacı toprakla buluşturacak.

        (MB-HÇ-AŞ-Y)

        31.03.2016 10:35:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler