Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU'DA ORMAN BİLGİ YARIŞMASI

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa 'Orman Köy Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması' finali yapıldı.

        21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ODÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Fikret Balta, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        "ORMANIN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ"

        Yarışma öncesi bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ormanı sevdirmek, ormanın içinde bulunanları da, sahip oldukları bu güzelliğin kadrini kıymetini bilmek gerekiyor. Biz Karadenizliler olarak cennette yaşıyoruz. Ancak, pek farkında değiliz. 'Ormanı bekçi değil sevgi korur' diye bir slogan var. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini, elimizden gittikten sonra anlıyoruz. Karadeniz Bölgesi'ndeki ormanlara sahip çıkmamız gerekiyor, ormanların sayısız faydalarını ise hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

        Gerçekleştirilen bilgi yarışmasında Ulubey Şehit Mithat Eren Ortaokulu birinci, Gölköy Emirler Şehit Bilal Çıtak Ortaokulu ikinci, Aybastı Sefalık Ortaokulu üçüncü, Çaybaşı Köklük Ortaokulu dördüncü, Akkuş Kızılelma Ortaokulu ise beşinci oldu.

        'Orman Köy Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Program sonunda katılımcılara fidan dağıtımı yapıldı.

        (MAK-SLH-Y)

        31.03.2016 15:40:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler