Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSOVA HEYETİ VALİ ÇİÇEK'İ ZİYARET ETTİ

        - MUĞLA VALİSİ AMİR ÇİÇEK'İ ZİYARET EDEN KOSOVA CUMHURİYETİ TİCARET VE SANAYİ BAKAN YARDIMCISI AVNİ KASTRATİ, PRİŞTİNE-BODRUM ARASINDA HAVA SEFERLERİNİN BAŞLATILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : BEKİR TOSUN

        KAMERA : BEKİR TOSUN

        MUĞLA (İHA) - Muğla'da ekonomi ve turizm anlamında ziyaretlerde bulunan Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti. Yaklaşık 20 kişilik heyette Prizren Belediye Başkan Yardımcısı, Prizren Belediye Meclis Üyesi, Memleketçi, Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Başkanı Feridun Öncel ve Kosova'lı turizm işletmecileri yer aldı.

        Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati Türkiye'nin Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlık savaşında verdiği destek için teşekkür etti. Kastrati, "Ziyaret amaçlarımızdan birisi dost ve kardeş ülke Türkiye ile ticari ve turizm alanında ilişkilerimizi daha da arttırmak. Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlık savaşında verdiği destek unutulmaz ve unutulmayacaktır. Kosova Cumhuriyeti yeni bir devlet olduğundan dolayı en stratejik partnerimiz Türkiye'dir. Bugüne kadar Türkiye'den gelen işadamları Kosova'da yeterli derecede yatırım yapıyorlar. Daha fazla yatırım yapmaları için gerekli yardımları yapıyoruz. Geliş amaçlarımızdan birisi de ekonominin yanında turizm anlamında da ilişkilerin geliştirilmesi. Muğla'ya geldiğimiz iki gün içinde ilişki içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlarda gördüm ki Priştine-Bodrum arasında hava seferlerinin başlaması gerekiyor. Bunun yanında Türkiye ile Kosova arasında serbest ticaret anlaşmasının da en kısa zamanda iki ülke arasında hayata geçirileceği müjdesini de vermek istiyorum" dedi.

        Muğla Valisi Amir Çiçek Kosova Cumhuriyeti'nin kuruluşunda olsun, Osmanlı İmparatorluğu döneminde olsun Kosova'da çok sayıda Türk eserlerinin bulunduğunu belirterek, "Kosova Cumhuriyetimiz ile Muğla arasında özellikle turizm alanındaki ilişkilerimiz bundan sonra daha da artacaktır. Kosova'daki iş adamları ile Muğla'daki iş adamlarının buluşması bizim her zaman arzu ettiğimiz bir adımdır. Bu buluşmayı sağlayan Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bunun yanında Kosova'daki gençlerimizin eğitim için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni daha fazla tercih etmelerini bekliyorum. Bunun yanında Priştine-Bodrum arasında hava seferlerinin başlatılması çok önemli. Ama burada tek sıkıntı yolcu sayısında yaşanabilir. Eğer bu aşılırsa Türkiye'den gidecek vatandaşlarımız Osmanlı miraslarını görme ve Kosava'nın güzelliklerini yaşama şansı bulur, hem de Kosova'daki kardeşlerimiz de direk Muğla'ya gelerek turizm ve ticari anlamda ilişkilerin gelişmesini sağlar" dedi.

        Konuşmaların ardından Kova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati ve Memleketci, Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Başkanı Feridun Öncel Vali Amir Çiçek'e yörelerine özgü hediye verdiler. Vali Amir Çiçek de konuklarına Kavaklıdere ilçesinde elle işlenen bakır işleme el sanatları ve Muğla'yı tanıtıcı kitap ve broşür bulunan çanta verdi.

        (BT-İK)

        01.04.2016 13:36:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler