Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 ÖDÜLÜN 2'Sİ DİYARBAKIR'A

        - KÜTÜPHANECİLER DERNEĞİ TARAFINDAN HER YIL TÜRKİYE GENELİNDEKİ KÜTÜPHANELERE VERİLEN 3 ÖDÜLÜN 2'SİNİ DİYARBAKIR ALDI

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        EMRAH KIZIL

        DİYARBAKIR (İHA) - Kütüphaneciler Derneği'nin, her yıl Türkiye genelindeki kütüphanelere 3 kategoride verdiği ödüllerin 2'sini Diyarbakır aldı. Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi'nin Müdürü Ahmet Özbek, bu tür ödüllerle kentin ve kütüphanelerin daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

        Kütüphaneciler Derneği tarafından Kütüphaneler haftası nedeniyle her yıl 3 kategoride verilen ve Türkiye genelindeki kütüphaneleri kapsayan ödüllerden ikisi Diyarbakır aldı. Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, "Teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane" ödülüne, Ergani İlçe Halk Kütüphanesi ise, "Halkla ilişkilerde en iyi kütüphane" ödülüne layık görüldü.

        Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi'nin Müdürü Ahmet Özbek, bu tür ödüllerle Diyarbakır'ın ve kütüphanelerin daha iyi yerlere geleceğini belirterek, "Teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane ödülü, kütüphane hizmetlerini yürütürken kullanıcılarına teknolojiyi değerlendirerek hizmet vermeyi ön plana çıkaran kütüphanelere verilen bir ödüldür. Diyarbakır Halk Kütüphanesi de teknolojiyi en iyi kullanan kütüphanelerden birisi. Hem okuyucu hizmetlerindeki otomasyon sisteminde hem kullanıcılarımızın yararlandığı internet erişimi, film izleme kabini, MP4 ile müzik dinleme gibi bir takım olanakları iyi kullanmamızdan kaynaklı böyle bir ödüle layık görüldü" dedi.

        "DİYARBAKIR İLK 3'ÜN İÇİNDE"

        İl Halk Kütüphanesi'nin 50 bine yakın kayıtlı üyesinin olduğunu, geçen yıl 184 bin 986 ödünç kitap verdiklerini ve bu sayının da Türkiye ortalamalarının çok üzerinde bir sayı olduğunu anlatan Özbek "Türkiye'de Halk Kütüphaneleri olarak büyük kentleri de işin içine dahil ederek söylüyorum Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi ilk 3'ün içindedir. Aynı şekilde ödünç verdiğimiz kitap sayısı açısından ve toplam kullanıcı sayımız bakımından da ilk 3'ün içindeyiz" diye konuştu.

        Kütüphanelerin artık sadece kitapların ödünç alınıp, verildiği yerler olmaktan çıktığını ve modern kütüphanecilik alanında kütüphanelerin insanların sosyal, kültürel, sanatsal ihtiyaçlarının da karşılandığı bir buluşma merkezi haline geldiğini anlatan Özbek, şunları kaydetti:

        "Halk kütüphaneleri mevcut olanaklarını kültür sanat ve benzeri aktiviteleri de kullanıcılarına ulaştırarak gösteriyorlar. Biz de çeşitli zamanlarda çeşitli periyotlarda yaratıcı drama kursları, tiyatro eğitimleri, hızlı okuma ve güzel konuşma gibi eğitimleri kütüphanemizde sürdürüyoruz. Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi olarak 2015 yılı içerisinde en çok ödünç alınan kitap Canan Tan'ın 'Issız Erkekler Korosu'. O'nu Suzanne Collins'in 'Açlık Oyunları' takip ediyor. Üçüncüsü ise yine Canan Tan'ın 'Hasret' kitabı."

        "100 BİN KİTABI OKULLARA DAĞITTIK"

        "Halkla İlişkilerde En İyi Kütüphane" ödülünü alan Ergani İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulbari Tanrıverdi ise, "İlçe Halk Kütüphanesi olarak halka verilen eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile '10 Parmak F Klavye Kullanımı' kursu, görme engellilere yönelik verilen hizmet, kitap toplama kampanyasında toplanan 100 bin civarında kitabın ilçemizde bulunan okullara dağıtılması ve benzeri hizmetler göz önünde bulundurularak bu ödüle layık görüldük. 2014 yılında da kütüphaneler arasında ilçe kütüphanesi olmamıza rağmen interneti en fazla kullanan ikinci kütüphane olduk " ifadelerini kullandı.

        (EK-MP-Y)

        02.04.2016 10:16:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler