Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        REKTÖR ULCAY, DAĞ İLÇELERİNİN YÖNETİCİLERİNİ AĞIRLADI

        BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin yöneticilerini ağırladı.

        UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin dağ yörelerinde bulunan meslek yüksekokullarında yapılması planlanan yatırımları ve geleceğe yönelik projeler hakkında fikir alışverişi yapmak amacıyla Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Kaymakam İzzet Cem Eser ile Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Kaymakam Hakan Ergin'i ağırladı. Ziyarette bölge esnafı ve dernek üyeleri de hazır bulundu. Uludağ Üniversitesi'nin yeni dönemde 'bilimden üretime, üretimden ekonomiye' mottosu ile yeni bir vizyon peşinde ilerlediğini kaydeden UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Vizyonu ile yönetime geldikleri ilk günden itibaren gerek eğitim gerekse öğretim alanında radikal kararlara imza attıklarının altını çizdi. Üniversitenin, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alması için Ar-Ge ve İnovasyon anlayışı ile yeni fikirlerin peşinde koşan bir eğitim yuvası olması için adımlar attıklarının altını çizen Rektör Ulcay, "Sadece merkez kampüsümüzde verilen eğitimlerin dışında, tüm fakültelerimizde ve meslek yüksekokullarımızda artık geleceğin kalifiye elemanlarını yetiştiren, sadece teorik eğitim değil, pratik eğitime ağırlık veren bir Uludağ Üniversitesi oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk etapta üniversitemizin fiziki anlamda gelecek 25 yılını planlayan bir planlama yaptık. Öğrenci yoğunluğunun önüne geçebilmek adına uzaktan eğitim hamlesine başladık. Öğretim elemanlarımızın araştırma, geliştirme ve inovasyona yönelmesi adına da yeni uygulamaları hayata geçirdik. Tüm bunlar geniş çaplı bir planlama ve vizyon ile oluyor. Dağ yöremizdeki meslek yüksekokulunda okuyan öğrencilerimizi de en iyi şekilde sektöre hazırlamak adına çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha başarılı öğrencilerin bu kurumlarımızı tercih etmeleri adına burs sistemini de hayata geçirdik. Hem öğrencilerimiz maddi anlamda sıkıntı çekmeyecek hem de başarılı öğrenciler ile eğitim kalitesi yükselmiş olacak. Meslek yüksekokullarımızın her birini 3. Nesil Üniversite vizyonuna yakışır seviyelere ulaştıracağız" diye konuştu.

        Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ile Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ise Uludağ Üniversitesi'nin kendi ilçelerinde yapacağı her türlü projeye ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.

        (AF)

        03.04.2016 13:20:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler