Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESNAF VE SANATKAR 93 MİLYON LİRA KREDİ KULLANDI

        UĞUR YİĞİT

        SİVAS (İHA) - Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 62'inci olağan genel kurulunu yaptı.

        Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi konferans salonunda yapılan genel kurulun divan başkanlığını İmranlı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Ali Yurttaş yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

        Kooperatifin 2015 yılında esnaflara 93 milyon 913 bin lira kredi kullandırdığını belirten Demirgil, "2015 yılı itibariyle bin 287 ortağımıza kredi kullandırdık. Ortak sayımız ise 4 bin 911'e ulaşmıştır. 1 yıl vadeli kredi faizlerimiz yüzde 4 olarak, 2-3 ve 4 yıl vadeli kredilerdeki faiz oranımız yüzde 5 olarak uygulanmaktadır. 2015 yılında da kooperatifimiz birinci sınıf kooperatifler arasında yer alarak 150 bin lira kredi kullandırmaktadır. Kooperatifimizin sağladığı imkanlarda kredi kullandıran bir başka kurum ya da kuruluş Türkiye'de bulunmamaktadır. 2015 yılında esnaf ve sanatkarlarımıza 93 milyon 913 bin lira kredi kullandırdık."dedi.

        Büyük marketlerin ve sanayideki servislerin küçük esnaf ve sanatkarın işlerini düşürdüğünü ve bu nedenle küçük esnafın sıkıntı yaşadığını söyleyen Demirgil, "Yiyecek maddeleri grubunda faaliyet gösteren esnaflarımızın büyük marketlerin etkisiyle iş hacimleri her geçen gün düşüyor. Bu nedenle küçük esnafımız dükkanlarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Sanayide faaliyet gösteren esnaflarımız da büyük servisler nedeniyle iş yapamıyorlar. Bu nedenle işlerini büyütmek isteyen ve rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarımıza biz her zaman destek vermeye hazırız. İşini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımız kooperatifimize müracaat ederek sağladığımız düşük faizli kredilerden yararlanarak iş hacimlerini artırabilirler. Piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızı kooperatifimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Dilek ve temennilerin ardından 2016 yılı bütçesi kabul edildi. Genel kurul toplantısına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Halk Bankası Müdürü Tuncay Koramaz, ilçe kooperatiflerinin başkanları, oda başkanları ve üyeler katıldı.

        (UY-SK)

        07.04.2016 08:37:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler