Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİSKİ EĞİL'İN KÖYLERİNE İÇME SUYU GÖTÜRÜYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Eğil'in Tepecik Mahallesi ve Akalan Mahallesi Özendi mezrasına 5 bin 414 metre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşüyor.

        Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanına giren Eğil'de mahalle statüsüne dönüştürülmüş köylere içme suyu şebekesi döşeme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte merkez ve çevre mahalle halkının yıllarca süren kuyulardan su taşıma çilesi sona erecek. Halk bundan böyle modern içme suyu şebekeleri aracılığıyla musluklarından akacak suyu içecek.

        Tepecik Mahallesi ve Akalan Mahallesi Özendi Mezrası'nda yaşayan halkın içme suyu problemlerini çözmek için başlatılan şebeke çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Dicle Barajı su kuyu pompasından alınan içme suyu 5 bin 414 metrelik içme suyu şebekesiyle her iki yerleşim bölgesindeki evlere ulaştırılacak. DİSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılı içerisinde Baysu Mahallesi'nin Baver mezrasında, Dere, Yukarı Kabak, Gündoğuran, Babalar, Akalan ve Düzlük mahallelerinde içme suyu şebekesi döşeyecek.

        4 BİN 323 METRE DÖŞENDİ

        DİSKİ Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Kaya Mahallesi'nde 713 metre, Meşeler Mahallesi On Kardeşler Mezrası'na 400 metre, Akalan Mahallesi'ne 210 metre, Balaban Mahallesi'ne ise 3 bin metre içme suyu şebekesi döşedi. Ayrıca Balaban Mahallesi'ne 125 metre yüksekliğinde 100 metreküplük ayaklı su deposu inşa etti.

        (İHA-MP-Y)

        12.04.2016 12:02:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler