Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BUZAĞLIK KÖPRÜSÜ HİZMETE AÇILDI

        - BAŞKAN UĞUR:

        - "GELECEĞİN BALIKESİR'İNİ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ"

        (GÖRÜNTÜLÜ/FOTOĞRAFLI)

        OTAĞ FIRINCIOĞULLARI

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca tamamlanan Susurluk Çayı'nın iki yakasını bir araya getiren Buzağılık Köprüsü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından törenle hizmete açıldı.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon 682 bin lira yatırım bedeliyle 2015 yılında ihalesi yapılan Buzağılık Köprüsünü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu yaptığı konuşmada "Buzağlık Köprüsünü 2014 yılında biz yapacağımızı söylemiştik,4 yıldan beri kapalı olan bir köprüydü ve yaklaşık olarak 300 metreydi .Bunu yaparsak biz yaparız Hacı ağabeyimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur yapar dedik. Sağ olsun o günden bu güne bizde desteğini hiç esirgemedi, bir dediğimizi iki etmedi.Hakikaten biz bu köprüyü Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Ağabeyimiz olmasaydı yapamazdık"dedi.

        BAŞKAN UĞUR'DAN TERÖRE LANET

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında Balıkesir'in şehitler diyarı bir il olduğunu ifade ederek "Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Devletimiz, ordumuz, polisimiz bölücü terör örgüyle amansız bir mücadele içerisinde. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Balıkesir'de de onlarca şehidimiz var. Ama bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda biz bu hizmetleri yapalım diye atalarımız dedelerimiz şehit oldu, gazi oldu. Biz bugün bu topraklarda rahat, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, eğer Buzağlık Köprüsünü hizmete açabiliyorsak işte o şehit olan askerlerimiz, polislerimiz sayesinde. Geçmişte Çanakkale'de şehit olan şehitlerimizin sayesinde hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

        BAŞKAN UĞUR: "BALIKESİR'E HİZMETİ SEVDA BİLDİK"

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekili iken o kadar yaptırmak için uğraştıkları Buzağılık Köprüsünü bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizzat yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Balıkesir'e hizmet etmeyi sevda bildiklerini vurgulayan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü "Bu köprümüz bundan daha önce tehlike arz ettiği için ulaşıma kapatılmıştı. O dönem ben de milletvekiliydim. Köprüyü biran önce yaptırmalıyız diye düşünüp bazı kurumlarla irtibata geçtik. Önce Karayollarına gittik, bizim sorumluluğumuzda değil diye bize burayı yapamayacaklarını söylediler. DSİ'ye gittik onlar da, biz de yapamayız dediler. O kadar uğraştık yaptıramadık. O dönemde ancak İl Özel İdaresi'nin bütçesiyle buranın yapılması gerekiyordu. Fakat İl Özel İdaresi'nin yıllık yatırım bütçesi yetersizdi. Dolayısıyla da o bütçe imkanlarıyla bu köprü yapılamadı. Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olmasının hemen ardından, içimde uhde kalan bu sorunu çözelim deyip kolları sıvadık. Eski köprüyü yıkıp yerine, 300 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde sağında, solunda birer metre yaya yolu olan, 10 ayaklı bu köprümüzün inşaatına başladık. Tamamıyla Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla bu köprümüzü 11 ay gibi bir sürede tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk. Böylelikle , bu yolun bir grup yolu olması münasebetiyle bu gruptaki insanlarımız kısa yoldan karşıya geçme imkânına sahip olacaklar. Susurluk'a hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir çalışıyor, Balıkesir değişiyor. Göreve geldiğimiz günden buyana şehrin dört bir yanında planladığımız hizmetlerimiz, bir bir gün yüzüne çıkıyor. Balıkesirlilerle buluşuyor. Daha birkaç gün önce Balıkesir trafiğini rahatlatacak Kavşak Projelerimizin ilkini sizlerin hizmetine sunduk. Şimdi ise ikincisinin temellerini atıp inşaatına başladık. İnşallah en kısa sürede bitirip onu da hizmete sokacağız. Balıkesir Büyükşehir oldu. Biz; 'Benim Şehrim Balıkesir' dedik. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak adalet duygusu ile hareket ederek hiç bir ayrım yapmaksızın Bütün Balıkesir'i kucaklayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Balıkesir'in 20 ilçesi var, 20 belediye başkanımızla beraber karşılıklı istişarelerde bulunarak , ortak akılla kararlarımızı alıyoruz. Balıkesir'i 20 ilçe belediye başkanımızla birlikte yönetiyor, geleceğin Balıkesir'ini birlikte inşa ediyoruz. Biz Balıkesir'imize hizmet etmeyi sevda bildik"dedi.

        BÜYÜKŞEHİR RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN PROJESİ

        Büyükşehir projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi olduğunu hatırlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur "Büyükşehir projesi Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi. Önce İstanbul Ankara İzmir büyükşehir olmuştu. Daha sonra 18 il dahil edildi, 30 Mart'ta da Balıkesir ile birlikte 30 il büyükşehir oldu. Büyükşehir büyük bir proje. Kırsala hizmetin gelmesi için şehirlere hizmetin gelmesi, alt yapının yapılması ve hayat standardının yükselmesi için büyük bir proje. Milletvekiliyken Ankara'da gitmediğimiz yer kalmadı, söyledik, ama bugün cenabı Allah bize nasip etti, elhamdülillah. Maliyeti milyon 682 bin 780 lira, paranın tamamını Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden ödedik. Kepsut'a kadar bağlanıyor. Reis-i Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'Büyükşehir ile hizmet olacak' dedi; Allah'a şükür biz de büyükşehir ile birlikte geçmişte Özel İdarelerin yapamadığı hizmetleri, köprüleri yapıyoruz. Balıkesir 18 bin kilometrekare, eyalet gibi bir il. 20 tane ilçesi var, bin tane kırsalda mahallesi var. Dün Ayvalık Cunda köprüsünün ihalesini yaptık, inşallah bu yıl onu da bitireceğiz. Bir taraftan Cunda bir taraftan Avşa, coğrafyayı görüyorsunuz. Bir taraf Dursunbey bir taraf Erdek Kapıdağ Yarımadası. Ama Allah'a şükür biz her tarafa hizmet etmek için belediye başkanlarımız ile teşkilatımız ile koşturuyoruz, bu hizmetleri yapıyoruz. Başta müteahhidimiz olmak üzere emeği geçenlere, projesini hazırlayandan işçisine, demircisine kadar hepsine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bundan sonra civardaki kırsal mahallelerde oturan vatandaşlarımız sağlık sıhhat içerisinde bu köprüden geçsinler" şeklinde konuştu.

        BUZAĞILIK, BOĞAZ KÖPRÜSÜ GİBİ OLACAK

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Buzağılık'tan bir vatandaş köprünün ışıklandırılması için de Başkan Uğur'dan destek beklediklerini söyledi. Başkan Uğur bunun üzerine, kimsenin bu konuda bir endişe duymamasını istedi. Köprünün ışıklandırılmasıyla ilgili de söz verdi. Başkan Uğur, "Köprünün iki tarafını da led ışıklarla ışıklandıracağız, İstanbul Boğaz Köprüsü gibi olacak" dedi.

        Konuşmanın ardından Susurluk İlçe Müftüsü Şükrü Demirel'in okuduğu duanın ardından açılışı yapılan köprüyü yaya olarak yürüyüp geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Buzağılık Kırsal Mahallesi'nde camiyi gezdi, lokma hayrına katıldı. Susurluklular ve Buzağılıklı vatandaşlar ile selamlaşıp sohbet eden Başkan Uğur, programın ardından ilçeden ayrıldı. Susurluk'da ki Buzağılık Köprüsünün açılışı törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, bazı daire başkanları, İl Müdürleri, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem diğer daire başkanları ile yüzlerce vatandaş katıldı.

        Susurluk ilçesinin iki yakasını bir araya getiren köprü; Buzağlık, Karaköy, Gürece, Kocapınar, Kalfaköy, Yaylaçayır, Serçeören, Ekinlik kırsal mahalleleri ve Kepsut ilçesine hizmet veriyor. Buzağlık Köprüsü 300 metre uzunluğa sahip olup, üzerinde 8 metre araç yolu, 2 metre yaya yolu olmak üzere 12 metre şerit genişliği mevcut. 9 açıklıklı ve 10 ayaklı olan köprüye 64 fore kazık çakıldı. 63 prefabrik kirişli köprüye adını aldığı Buzağılık Kırsal Mahalle yolu ile birlikte sıcak asfaltla kaplandı. Birbuçuk kilometrelik yola 2 bin 800 ton asfalt yapıldı.

        (OF-BD)

        13.04.2016 16:16:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler