Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FİDAN DİKİMİ VE AĞAÇLANDIRMA İÇİN 60 KİŞİ ALINACAK

        MURAT SÜRÜCÜ

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Elbistan'da Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 6 aylığına istihdam edilmek üzere 60 işçi alınacak.

        Elbistan'da fidan dikimi ve bakımı işlerinde çalıştırılacak işçiler için Orman İşletme Müdürlüğü ile İŞKUR arasında protokol imzalandı. Elbistan, Nurhak, Afşin ve Ekinözü ilçelerindeki 60 işsize iş umudu anlamına gelen protokol kapsamında çalıştırılacak işçilere asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak.

        İŞKUR Elbistan Şube Mustafa Akgül, Toplum Yararına Program (TYP) hakkında yaptığı açıklamada, alınacak işçilerin fidan dikimi ve bakımı gibi işlerde çalıştırılacağını söyledi. Başvuruların devam ettiğini ve 23 Nisan 2016 Cumartesi günü sona ereceğini hatırlatan Akgül, Mayıs ayında başlayacak projenin, Ekim ayında da sona ereceğini kaydetti.

        Akgül, "İŞKUR, Toplum Yararına Programlarını hayata geçirerek işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını sağlayıp geçici gelir desteği almalarına imkân tanıyor. 2016 yılında da TYP Genel Müdürlüğümüz bütçe imkânları doğrultusunda, ağaçlandırma alanında Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Elbistan ilçemizde 20 kişi istihdam edilecek. Afşin'de 15, Ekinözü'nde 15 ve Nurhak ilçesinde de 10 kişi istihdam edilecek. Toplum Yararına Program kapsamında başvurular 23 Nisan 2016 tarihine kadar yapılabilecek. Başvurular, müdürlüğümüze ve internet ortamından yapılabilir. İnternetten başvuru yapmak isteyenler, İŞKUR'un resmi internet sitesinden toplum yararına program başvurusu şeklinde sıralamayı takip edip başvurularını gerçekleştirebilirler" dedi.

        6 aylığına iş sahibi olacak kişileri belirlemek için 27 Nisan 2016 Çarşamba günü mülakat yapılacağını kaydeden İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, "6 ay süre ile uygulanacak proje kapsamında alınacak kişiler, ağaçlandırma, fidan ve ağaç yetiştirme, dikim ve bakımı gibi orman işlerinde çalışacaklar. Katılımcıların SGK primleri yatırılacak. Ücretleri ve SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecek. TYP çerçevesinde istihdam edilecek kişiler, mülakatla belirlenecek. Mülakat ise Elbistan Orman Şefliği'nde sabah başlayıp saat 16.45'e kadar devam edecek. Mayıs ayında başlayacak projemiz Ekim ayında sona erecek" ifadelerini kullandı.

        (MRT-Y)

        15.04.2016 15:40:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler